Share on LinkedInShare on LinkedInShare on FacebookShare on FacebookTweet thisTweet this

Kunst en cultuur

Gerelateerde links

Overzicht

SGS biedt een breed scala aan diensten op het vlak van controles, inspecties, technisch onderzoek en analyse, die stuk voor stuk specifiek zijn toegespitst op de unieke vereisten van de kunstmarkt.

De hedendaagse kunstmarkt wordt almaar complexer. Zo is er momenteel meer namaakkunst op de markt dan ooit tevoren, en bijgevolg ook meer dan ooit behoefte aan gespecialiseerde inspecties, technisch onderzoek en analysetechnieken.

De globalisering van de kunstmarkt houdt daarnaast in dat kunstwerken naar beurzen en tentoonstellingen over de hele wereld worden vervoerd. Het vervoeren van en omgaan met kunstwerken brengt dan ook allerlei complexe logistieke processen met zich mee, waar onder meer gespecialiseerde logistieke bedrijven, exposanten en conservatoren bij betrokken zijn. Voor het behoud van en het toezicht op de objecten wordt het steeds belangrijker om de staat van de kunstwerken voor, tijdens en na de logistieke operaties te kunnen beoordelen.

SGS biedt een breed scala aan gespecialiseerde diensten die specifiek zijn toegespitst op de unieke vereisten van de kunstmarkt.

Waarom kiezen voor de kunst- en cultuurdiensten van SGS?

Met onze kunst- en cultuurdiensten kunt u:

 • culturele voorwerpen en materialen analyseren en dateren
 • grondige kennis opdoen over de staat van het kunstwerk, alsook de gebruikte materialen en technieken
 • de informatie verkrijgen die deskundigen nodig hebben om werken authentiek te verklaren of onbekende meesterwerken te ontdekken
 • de technische gegevens verkrijgen die conservatoren/restaurateurs enerzijds voor de start van het restauratiewerk nodig hebben, anderzijds om de staat van het kunstwerk tijdens conservering te controleren
 • duidelijke, nauwkeurige, systematische documentatie van uw kunstcollecties verkrijgen
 • voorafgaand aan de aankoop onafhankelijk en deskundig advies krijgen over de staat van een kunstwerk
 • de staat van uw kunstwerken documenteren en verifiëren voor en na elke logistieke handeling

Gespecialiseerde technische onderzoeks- en analysetechnieken voor de kunstmarkt

SGS biedt een scala aan onafhankelijke diensten die specifiek zijn toegesneden op de behoeften van de kunstwereld. Met een netwerk van ervaren professionele kunstkenners, conserveringsexperts, schilderijconservatoren en laboratoria met draagbare apparatuur, kunnen wij u van alle benodigde gegevens voorzien, waar dan ook ter wereld.

Ons Center of Excellence voor kunstdiensten is een volledig uitgerust laboratorium van 336 vierkante meter, gevestigd in de depots van Genève Freeport. Deze faciliteit is voorzien van perfecte klimaatregeling, een hoog beveiligingsniveau en hoogprecieze analyse- en beeldvormingsmethoden. De kunstwerken worden hier onder optimale omstandigheden opgeslagen.

Onze diensten omvatten:

 • controle op de staat en bewaring van de werken
 • technische beeldvorming, analyse en datering
 • inventarisatie van kunstcollecties en -fondsen
 • gedocumenteerde staat van het kunstwerk voor verkoop
 • gedocumenteerde staat van het kunstwerk voor vervoer en expositie

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over onze kunst- en cultuurdiensten.

SGS Art ServicesBuilding TrustSGS Art Services: Building Trust In The Art WorldSGS art services help clients to document and verify the condition of artworks before and after any logistical operation; analyse and date artworks; ...
Preventing the Riskof Money LaunderingPreventing The Risk of Money Laundering In The Art MarketParticipants in the art market now need to demonstrate that they have implemented rigorous internal and external auditing procedures, particularly in ...

Contact

SGS Belgium NV

 • SGS House - Noorderlaan 87 (RPR Antwerpen BTW BE 0404.882.750)
  Antwerpen, 2030
  België
 • t   +32 3 545 44 00
 • f   +32 3 545 44 99
 • e   Stuur ons een e-mail

e-abonnementen

Registreer u voor SGS-publicaties en newsletters uit uw regio en van over de hele wereld.
BLIJF OP DE HOOGTE.MELD U AAN

Vestigingen

Zoek de wereldwijde vestigingen en laboratoria van SGS op met behulp van onze vestigingslocatorkaart.Belgium map
Vestigingen En Locaties