Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

SGS levert inspectie- en testdiensten voor de controle van gesorteerd ingezameld papier en paperstock, in overeenstemming met industriële instanties, waaronder de Confederatie van Europese Papierindustrieën (CEPI) en internationale reguleringen.

Profiteer van ons wereldwijde netwerk en onze reputatie wat betreft onafhankelijkheid en nauwkeurigheid en maak gebruik van onze diensten om de samenstelling en kwaliteit van uw afvalpapier te controleren.

Onze diensten voldoen aan diverse gangbare regels en normen zoals de Europese norm EN 643, de International Association of the De-inking Industry (Ingede)-methode 7 en 8, en het Institute of Scrap Recycling Industries (Isir) Paper Stock 2009 en PS-2009. Controles als deze maken deel uit van de eisen die veel landen aan geïmporteerd papier stellen. In onze standaardrapportages worden ook de regels met betrekking tot de handel in deze grondstof in beschouwing genomen waardoor de kans op mogelijke geschillen bij leveranties kleiner worden.

Door middel van visuele en mechanische inspecties verifiëren we gewicht, lading, gradatie, kwaliteit, vochtigheidsgraad, persconditie en verpakking van gesorteerd en ingezameld papier in balen. Zo wordt de kwaliteit van afvalpapier bepaald en de aanwezigheid van onaanvaardbaar en/of verboden materiaal (bijv. metalen, kunststof waspapier, zand, touw, textiel, hout) in de lading beperkt.

Onze inspectie voorkomt (of beperkt in ieder geval) de aanwezigheid in de verpakking van:

  • kopieerpapier zonder koolstof
  • verontreinigd afval uit ziekenhuizen
  • afdekmaterialen
  • gemengd afval
  • met voedselresten besmeurde zakken
  • huishoudelijk afvalpapier dat gebruikt toiletpapier bevat
  • afvalpapier van bibliotheken, kantoren e.d. dat polychloorbifenylenen (PCB's) bevat

Neem vandaag nog contact op met SGS om de samenstelling en kwaliteit van uw afvalpapier te laten controleren.