Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Nauwkeurige kwantiteitsmetingen zijn essentieel voor de internationale handel.

Met tankkalibratie door SGS kunt u systematisch kwantiteiten en inhoud controleren en tegelijkertijd goede contractuele relaties onderhouden met uw klanten.

Het belang van nauwkeurige tankkalibratie

Kalibratie is de wetenschap van het bepalen van het exacte, ware volume van een opslagsysteem dat correspondeert met een bepaalde metingswaarde. Dit is van groot belang voor het verkrijgen van nauwkeurige kwantiteitsmetingen. Zonder nauwkeurige kalibratietabellen hebben zelfs de beste peilingssystemen en de meest nauwkeurige handmatige metingen weinig waarde. Met SGS als partner bent u verzekerd van een hoge mate van metingsnauwkeurigheid, waardoor u klantvertrouwen behoudt en dure fouten kunt voorkomen.

Waarom SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van de fysieke kalibratie van alle soorten transportmiddelen, zoals statische opslagtanks, vrachtwagens, demonteerbare tanks en schepen.

Naast het gebruik van traditionele methoden voor tankkalibratie, past SGS ook nieuwe kalibratietechnieken toe. Met nieuwe technieken als de Laser Distance-technologie is de kalibratie van schepen en shore tanks mogelijk zonder steigers, waardoor de extra kosten en onderbrekingen tot een minimum beperkt worden. Dankzij capaciteitstabellen, nauwkeurigheidscertificaten en software zorgen we voor betrouwbare volumebepaling.

SGS heeft ook expertise in de kalibratie van verticale shore tanks, horizontale cilinders en sferische tanks.

Ontdek hoe tankkalibraties van SGS u kunnen helpen.