Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De functionele levensmiddelenanalyses door SGS kunnen gezondheidsclaims en de aanwezigheid van functionele ingrediënten staven.

Voedselfabrikanten en -importeurs moeten kunnen aantonen dat bepaalde claims – zoals 'natuurlijk', 'gezond' en 'probiotisch' – op waarheid berusten. Dergelijke stellingen kunnen worden onderbouwd op basis van wetenschappelijk bewijs en testen op voedsel en voedselproducten.

Gezondheidsclaims worden gebruikt op verpakkingen en etikettering om consumenten te informeren over de kwaliteit van voeding en de relatie tussen ziekte en voeding. Onze producttesten en -analyses kunnen aantonen dat de concentratie van de vermelde ingrediënten (veelal bij gezondheidsproducten en energiedrankjes) zowel naar waarheid is ingevuld als wetenschappelijk is geverifieerd.

Functionele levensmiddelenanalyses

Onze ISO 17025-geaccrediteerde laboratoria voeren analyses uit op basis van verschillende technologieën, waaronder hoge-prestatie vloeibare chromatografie (HPLC), gaschromatografie (GC) – beide met verschillende detectoren zoals massaspectrometrie (MS en MS/MS) – en traditionele voedingswaardeanalyses.

  • Polyfenolen
  • Procyanidinen
  • Bioflavonoïden
  • Carotenoïden
  • Fenolzuren
  • Catechinen
  • Organische zuren
  • Flavonoïden
  • Isoflavonen
  • Nucleosiden en nucleotiden
  • Sterol
  • Aminozuren
  • Vetzuren, inclusief omega vetzuren
  • Vitaminen
  • Voedingswaardenoverzicht
  • Lactobacteriën

Regelgevende vereisten

Gezondheidsclaims op voedingsproducten zijn gereguleerd in de VS, Canada, de EU, Japan en China. Bij de ontwikkeling van nieuwe functionele levensmiddelen moeten de doelmarkten en hun vereisten van het begin af aan worden meegenomen.

Profiteer van onze wereldwijde expertise en ons netwerk van ISO 17025-geaccrediteerde laboratoria voor al uw wensen op het vlak van functionele levensmiddelenanalyses.