Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Oplossingen voor FSMA-naleving van SGS – een uitgebreid dienstenpakket om u te helpen de FSMA-vereisten na te leven.

De Food Safety Modernization Act (FSMA), uitgevaardigd door de Amerikaanse FDA, is de meest ingrijpende hervorming van de wet op de voedselveiligheid in de VS in 70 jaar. De wet geldt voor overdekte faciliteiten die voedingsmiddelen voor menselijke of dierlijke consumptie produceren, verwerken, verpakken of bewaren. Ook landbouwbedrijven, Amerikaanse invoerders, expediteurs, ontvangers, verladers en transporteurs die levensmiddelen vervoeren in de Verenigde Staten, zijn onderworpen aan de FSMA. Als uw bedrijf binnen dit toepassingsgebied valt, moet het voldoen aan alle relevante elementen van de regelgeving.

Wij kunnen u helpen bij het garanderen van de naleving in al uw voedselfaciliteiten en uw volledige supply chain aan de hand van allerlei FSMA-certificeringen, audits, analyses, controles bij leveranciers, opleidingen en technische diensten.

Certificering

Wij leveren de FSMA VQIP-certificering (Voluntary Qualified Importer Program) – de door de FDA erkende certificering voor derden. Deze certificering is beschikbaar voor buitenlandse leveranciers en is een voorwaarde voor VQIP, die een snelle toegang van voedsel tot de Amerikaanse markt mogelijk maakt.

We bieden ook FSMA FSVP-certificering aan (Foreign Supplier Verification Program), een geaccrediteerd programma dat, in tegenstelling tot VQIP, niet wordt gereguleerd door de FSMA. Het is van toepassing op faciliteiten buiten de VS en is bedoeld om leveranciers te controleren zodat bedrijven kunnen aantonen dat ze de FSMA-vereisten naleven.

Audits

Wij bieden audits voor preventieve FSMA-controles, conformiteit van importeurs en opzettelijke vervalsingen (voedselveiligheid). Deze audits kunnen worden gebruikt als voorbereidende evaluaties, audits om tekortkomingen vast te stellen of als leveranciersaudits en zijn zo op elkaar afgestemd dat het totale aantal audits daalt.

Analyse

Via ons wereldwijde netwerk van voedsellaboratoria kunnen we u helpen te voldoen aan de vereisten van de FSMA op het gebied van milieumonitoring, watertesten en het beheer van de supply chain en allergenen. Dankzij een verscheidenheid aan FSMA-testprotocollen en een ruime expertise zijn wij de one-stop-shop bij uitstek voor alles wat te maken heeft met het testen van voedingsmiddelen en diervoeders.

Controle en goedkeuring van leveranciers

Transparancy-One is het complianceplatform van de FSMA en is bedoeld om het FSMA-compliancetraject te vergemakkelijken door de controle en goedkeuring van leveranciers te automatiseren. Wij helpen u bij het traceren van ingrediënten met een hoog risico tot aan de bron door informatie over uw leveranciers te verzamelen en documentbeheer, verslagen en goedkeuringsdiensten aan te bieden.

Trainingen

Ons uitgebreide, nieuwe FSMA-trainingsprogramma helpt u en uw werknemers om de complexe nieuwe regels te begrijpen en na te leven. We organiseren trainingen voor producenten en leveranciers van voedingsmiddelen voor mens en dier, voedselimporteurs, telers van verse producten en landbouwbedrijven. Onze cursussen zijn face-to-face of online beschikbaar.

Technische ondersteuning

Als u een vestiging in de Verenigde Staten bezit of uitbaat, of als u een importeur bent die onder de regels van de FSMA valt, moet u rekening houden met allerlei eisen op het gebied van auditing, risicobeoordeling, analyses, etikettering, supply-chainbeheer, training enz. Dankzij ons brede scala aan technische ondersteuningsdiensten voor FSMA, wordt de weg naar compliance voor u een stuk makkelijker.

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over onze FSMA-oplossingen.