Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De FSMA VQIP-certificering (Voluntary Qualified Importer Program) van SGS helpt u te voldoen aan de certificeringsvereisten voor buitenlandse leveranciers.

Het VQIP van de Food Safety Modernization Act (FSMA) is een door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) geaccrediteerd certificeringsprogramma voor derden. Buitenlandse leveranciers kunnen een FSMA VQIP-certificaat aanvragen, wat een vereiste is voor importeurs die een snelle toegang van voedsel onder het VQIP-programma aanvragen.

Wij zijn geaccrediteerd door het American National Standards Institute (ANSI) om buitenlandse leveranciers van levensmiddelen te certificeren in het kader van het door de FDA geaccrediteerd certificeringsprogramma voor derden van de FSMA.

Waarom kiezen voor een FSMA VQIP-certificering door SGS?

Wat een FSMA VQIP-certificering voor u kan betekenen:

  • Laat zien dat u voldoet aan de geaccrediteerde certificeringsvereisten voor buitenlandse leveranciers – een eerste vereiste voor Amerikaanse importeurs die een VQIP-aanvraag indienen
  • Vraag een FSMA-certificering aan als buitenlandse (niet-Amerikaanse) leverancier

De FSMA VQIP-certificering kan worden toegekend na een onaangekondigde audit. Jaarlijkse certificering is vereist.

Een toonaangevende certificeringsaanbieder

SGS is een internationaal toonaangevend leverancier van controle- en certificeringsdiensten en een geaccrediteerde certificeringsinstantie voor derden. We voldoen aan de toepasselijke eisen van 21 CFR deel 1, sub-deel M en zijn geaccrediteerd voor het uitvoeren van voedselveiligheidsaudits en het uitreiken van certificeringen aan entiteiten als hun faciliteiten aan de voorwaarden voldoen.

Een VQIP-certificering:

  • wordt uitgereikt in het kader van de door de FSMA geaccrediteerde certificeringsregels voor derden die verklaren dat een faciliteit voldoet aan de toepasselijke eisen inzake voedselveiligheid van de FD&C-wet en de FDA-regels
  • wordt ook gebruikt wanneer de FDA daartoe de opdracht geeft voor bepaalde voedselfaciliteiten in specifieke landen of vestigingen van de leverancier op basis van de risicobeoordeling van de FDA
  • is van toepassing op alle door de FDA gereguleerde voedselcategorieën, inclusief categorieën die niet onder de voorschriften inzake preventieve controles vallen, zoals schaal- en schelpdieren, sappen, enz.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe wij u kunnen helpen om u voor te bereiden op de VQIP-certificering.