Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Een bosaanbouw-evaluatie van SGS kan u helpen investeringen aan te trekken met behulp van een onafhankelijk verslag van de huidige status en de toekomstige groei en waarde van uw bossen.

Onze bosaanbouw-evaluatiediensten zorgen er ook voor dat u de relevant International Accounting Standards (IAS 41) naleeft. Die vereist een berekening van de "reële waarde" van de biologische activa van uw plantage. Zonder een formele bosaanbouw-evaluatie kan deze berekening gebaseerd worden op interne metingen, variabelen en verwachtingen, plus beoordelingen van een derde partij zoals onafhankelijk gecertificeerde bosaanbouwbeheerpraktijken.

Met deze benadering is echter de kans groot dat er verschillen ontstaan tussen de externe en interne beoordelingen. Met gebruik van een rapportoverzicht en - het belangrijkst - onze eigen on-site beoordelingen, kan onze bosaanbouw-evaluatie deze verschillen rechttrekken. Wij staan bekend om onze kennis en onafhankelijkheid in dit veld en zullen een objectieve eindverklaring produceren over het taxatiemodel van de plantage. Hiertoe berekenen we de netto contante waarde van de plantage, gebaseerd op de beschikbare prijsindicaties binnen de markt voor bosproducten.

Omvang van dienst

Met gebruik van een combinatie van kantoor- en veldonderzoeken leveren wij een bosaanbouw-evaluatie die een gedetailleerde analyse van uw bosaanbouwbeheerpraktijken geeft. Deze zijn:

  • Evaluatie van infrastructuur, transport- en verwerkingsfaciliteiten.
  • Aantal bomen en boomdiameters op standniveau
  • Groei
  • Volumen
  • Evaluatie van toegepaste bosbouwsystemen en houtprijsmodellen
  • Evaluatie van kosten en risicobeheer
  • Evaluatie van taxatiemodel en netto contante waarde van de plantage

Een onafhankelijk verslag van de huidige status en de toekomstige groei en waarde van uw bossen kan u helpen investeringen aan te trekken. Neem dus nu contact op met SGS voor meer informatie over onze bosaanbouw-evaluatiediensten.