Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Vergroot uw zakelijke kansen, beheer en beperk risico's en bewijs de klasse van uw hotel aan touroperators en reizigers met het Hospitality Experience Program van SGS.

Internationale beoordelingssystemen variëren enorm in werkwijze, key performance indicators (KPI's) en transparantie. Ons Hospitality Experience Program helpt om u te onderscheiden van de grijze massa, door aan gasten, touroperators en verzekeraars onafhankelijke, gecontroleerde informatie te verstrekken over de voedselveiligheid en het milieubeheer van uw organisatie.

Anders dan bij bestaande certificeringsprogramma's is deelname aan dit programma vrijwillig en gebaseerd op regelmatige, onaangekondigde beoordelingen van uw bedrijf door een externe partij. Het helpt ervoor te zorgen dat het management op de hoogte is van potentiële risico's en passende maatregelen kan treffen om ze te beperken.

Modules

Dit programma houdt rekening met de behoeften van de markt en bestaat uit vier uitgebreide modules die elk gericht zijn op een specifiek aandachtsgebied. De modules beslaan:

 • Risico's – voedselveiligheid, waterveiligheid, veiligheid van gebouwen, beveiliging, cyberveiligheid en bedrijfscontinuïteit
 • Duurzaamheid – milieubescherming, afvalbeheer en energiebesparing
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen – welzijn van werknemers, betrokkenheid bij de gemeenschap en respect voor diversiteit
 • Quality of Service-ervaring – uitvoeren van mystery shopping of gewone bezoeken zonder dat uw zaak op de hoogte is

Resultaten van audits zijn te gebruiken als benchmark en om verschillende bedrijven op nationaal en internationaal niveau te vergelijken. Onze auditors leveren consistente resultaten, waar ze ook zijn en stellen zo zeker dat resultaten van audits over de hele wereld vergeleken kunnen worden. Bovendien kunnen klanten met behulp van de Steton-tool trends identificeren en analyseren.

Het proces

Bedrijven die deelnemen aan dit programma stemmen in met de op te nemen modules, een minimaal aantal bezoeken en regelmatige, onaangekondigde beoordelingen. Het aantal beoordelingen op de locatie kan variëren aan de hand van de prestaties van het bedrijf en de geïdentificeerde risico's. Alle monsters worden geanalyseerd in ISO/IEC 17025 geaccrediteerde laboratoria.

SGS HX-certificeringsniveaus

Bedrijven die voldoen aan de criteria van het Hospitality Experience Program ontvangen een conformiteitscertificaat en kunnen het SGS Approval Performance Mark (keurmerk bedrijfsprestaties) op hun faciliteiten en marketingmiddelen gebruiken om hun succes te benadrukken. Bovendien kunnen ondernemingen die aan de regels voldoen, een certificering krijgen op één van de drie niveaus, afhankelijk van hun score of vermogen om aan de eisen van elke module te voldoen. Het certificeringsniveau dat aan een onderneming wordt gegeven, weerspiegelt hun inzet ten aanzien van de stakeholders en omvat:

 • HX Silver – voor scores van 65% tot 84%
 • HX Gold – voor scores van 85% tot 94%
 • HX Platinum – voor scores van 95% of meer

Combinatie van verplichte en vrijwillige programma's

Als aanvulling op de verplichte modules combineert ons Hospitality Excellence Program de wettelijke conformiteitseisen met de sterke punten van de vrijwillige programma's:

 • SGS Hygiene Monitored Program voor hygiënecontrole
 • Codex Alimentarius CAC/RCP 1 – 1969 Rev. 4 (2003)
 • HACCP-vereisten
 • Federation of Tour Operators – Food Hygiene, Preferred Code of Practice (juni 2007)
 • Beoordeelde testlimieten en eisen voor schoonvegen: DIN 10516:2009-05, voedselhygiëne – Schoonmaken en desinfectie
 • Van toepassing zijnde lokale regelingen

Waarom kiezen voor het Hospitality Experience Program van SGS?

Dankzij onze aanwezigheid in vrijwel elke regio ter wereld spreken onze experts de taal, begrijpen ze de cultuur van uw plaatselijke markt en handelen ze op een consistente en betrouwbare manier. Onze klantenbenadering is geharmoniseerd, wat het grootste onafhankelijke netwerk van deskundigen op het vlak van horeca en voedselveiligheid ter wereld nog beter maakt om gecertificeerde controlediensten aan te bieden.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie.