Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Organisch Biologisch Certificaat (ORBICERT) van SGS – een schema dat u verzekert van een correcte naleving van processen rond organische meststoffen en bodemverbeterende middelen.

Productie van organische meststoffen of bodemverbeterende producten vereisen verwerking van organisch en biologisch afval via moeilijke processen. Daarom moeten processen en producten voldoen aan de wettelijke normen en worden ze gecertificeerd door een erkende instantie, zoals SGS. Hierbij zorgen we ervoor dat systemen voor kwaliteitscontroles, productieproces en afgewerkte producten voldoen aan ISO 9001: 2000, ISO17020 en 45011.

Waarom kiezen voor ORBICERT certificering van SGS?

De voordelen:

  • Eindproducten, zoals compost en digestaat, organische meststoffen en bodem verbeterende middelen voldoen aan alle geldende normen en voorschriften
  • Systemen voor kwaliteitscontroles, met inbegrip van invoerstromen, criteria voor acceptatie en productie processen voldoen aan alle nodige richtlijnen
  • Zowel risico’s als claims worden geminimaliseerd en vermijden via strikte kwaliteitscontroles tijdens de productie
  • Toon aan stakeholders de gevolgde kwaliteitsaanpak dankzij het SGS merklogo op uw producten

Geaccrediteerde keuringsinstelling voor organisch-biologische afval verwerking en producenten van biologische meststoffen en bodem verbeterende producten.

Wij bieden u multidisciplinaire kennis op het gebied van organische en biologische verwerking van afval en zorgen ervoor dankzij onze jarenlange ervaring dat de implementatie, certificering en controle van ISO 9001:2000, ISO17020 en 45011 van stromen, materialen, productieprocessen en producten voldoen aan de vereiste normen.

Contacteer ons vandaag nog om meer te weten te komen over ORBICERT en hoe wij u kunnen assisteren.