Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Aan de hand van genetisch onderzoek van SGS, inclusief ELISA-studies (Enzyme Linked Immunosorbant Assay), kunt u de kwaliteit van uw zaden vaststellen om te zorgen voor conformiteit met de desbetreffende nationale en internationale regelgeving. Dit zorgt voor marktvertrouwen en verlaagt uw bedrijfsrisico's.

Ons netwerk van laboratoria beschikt over de middelen en expertise van een wereldwijde partner op zowel lokaal als internationaal niveau. Om te zorgen dat u slaagt in de huidige complexe handelsomgeving, voeren wij verschillende analyses uit op verschillende zaden:

Analyse Adventitous Presence (AP)

Met deze analyse bepalen we het bestaan van transgene elementen in alfalfa, canola, maïs, katoen, rijst, sojabonen en suikerbieten. Dit is van essentieel belang als u granen en zaden levert/verkoopt met de claim dat ze geen genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) bevatten, of lage hoeveelheden GMO's.

Enzyme Linked Immunosorbant Assay-analyse (ELISA)

Met deze analyse detecteren en kwantificeren we een specifiek eiwit dat wordt opgenomen door een antilichaam. We voeren bijvoorbeeld analyses uit voor bt-maïs (een specifiek soort GMO) om te zorgen dat u voldoet aan de kenmerkvereisten die nodig zijn voor licentie. Zo beschermt u uw oogst, en winst, tegen aanvallen.

Elektroforese - iso-elektrisch focusseren (IEF) en isozym-analyse

We maken gebruik van isozyme methoden voor maïs en IEF voor alfalfa, granen, rijst en tarwe om te analyseren op genetische zuiverheid.

We voeren inteelt- en hybride zuiverheidsanalyses, als kwaliteitsgarantie om echte soorten, uitzonderingen en zelfniveaus te evalueren, en hybride controles uit.

Analyse herbicideneigenschappen

We voeren deze analyses uit voor de volgende zaden en producten:

  • Alfalfa - Roundup Ready® 
  • Canola – Roundup Ready® / LibertyLink® / Clearfield®
  • Maïs - Roundup Ready® / LibertyLink® / Clearfield®
  • Rijst – Clearfield®
  • Sojabonen - Roundup Ready® / LibertyLink® / STS®

Herbicide-tolerantie-analyse

We voeren deze analyse uit voor de volgende producten:

  • Liberty® – een snelwerkend breed-spectrum bestrijdingsmiddel tegen gras en gebladerte-onkruid 
  • Roundup Ready® – een systematische breedspectrum herbicide

DNA- en PCR-diensten

We bieden GMO-detectie op basis van deoxyribonucleïnezuur (DNA) en een polymerase kettingreactietest (PCR) die GMO's detecteert op niveaus tot 0,01%

Analyse van eigenschappen

We voeren de volgende eigenschapsanalyses uit:

  • ELISA
  • Speciale analyses - kweker
  • Kwantitatieve Cry1Ab Cry1f

Rasechtheidsanalyses (navelonderzoek)

We voeren rasechtheidsanalyses uit (ook bekend als navelonderzoeken, verwijzend naar het zaad dat aan het fruit gehecht is) op monsters van 100 g. We kunnen de analyses binnen twee dagen afronden.

Maïszuiverheden

We voeren maïskorrelzuiverheden uit op monsters van 800 zaden, gebaseerd op partijen van ten minste 250 g.

Neem nu contact op met SGS voor meer informatie over hoe ons genetisch onderzoek kan helpen bij conformiteit, het opbouwen van marktvertrouwen en het verlagen van uw bedrijfsrisico's.