Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De speciale analyses van SGS voor de beoordeling van zaden op kwaliteit en andere criteria helpen u te handelen op basis van betere informatie en uw concurrentiepositie te verbeteren.

Op lokaal niveau hebben wij de voordelen van een internationale organisatie bij de uitvoering van een groot aantal analyses op verschillende soorten zaden. Onze analyses omvatten toepassing en controle van zaadbehandeling (STAV) en POM-onderzoeken (naar eiwitten, olie en vocht). Hier alles op een rijtje:

Pericarp-analyse

Ons onderzoek naar snel groen is een analyse naar de schade aan de vruchtwand die een onderzoek doet naar gebreken aan het omhulsel van het zaad (de vruchtwand). De uitkomsten helpen u de algehele kwaliteit van het zaad te bepalen en de waarde ervan voor u als handelswaar.

Analyse van zaden op gezondheid

Wij kunnen u helpen vast te stellen welke plantziektes van invloed zijn op uw gewassen, wat u in staat stelt beslissingen op basis van informatie te nemen wat betreft uw binnenlandse verkoop en export.

Geaccrediteerd door de International Seed Testing Association (ISTA) – evenals door het National Seed Health System(NSHS) in de Verenigde Staten – kunnen wij diverse analyses naar verschillende ziekteverwekkers uitvoeren.

STAV

Deze dienstverlening zorgt ervoor dat uw zaadtoepassingen op de juiste manier voltooid worden, met de hoogst mogelijke kwaliteit. Door na behandeling een analyse op een monster uit te voeren, kunnen we zowel bepalen of de juiste behandelmethode werd toegepast als de nauwkeurigheid van toekomstig onderzoek zeker stellen.

U kunt ook van onze diensten profiteren door een gecontroleerd monster te gebruiken voor het kalibreren van uw eigen apparatuur. Dit kan helpen tijd- en kostenverlies door overbehandeling te vermijden.

POM-testen

Voor de bepaling van graankwaliteit gebruiken we een graananalyseapparaat om vochtgehalte, olie en eiwitten te testen in maïs, tarwe en hele sojabonen.

Uitschudservice

Deze analyses op bulkmonsters van veldoogsten voeren wij binnen 48 uur na ontvangst uit. Als er kwaliteitskwesties leven in samenhang met een groot deel van uw maïs of specifieke partijen kunt u een pre-scalp kleursortering op het betreffende monster verlangen. Na het uitschudden kunnen we monsters ook voor kleine uitzaaipercelen verpakken, wat u kostbare tijd bespaart en de kans op fouten vermindert.

Neem nu contact op met SGS om te ontdekken hoe onze speciale analyses de informatie kunnen opleveren die u nodig heeft om de zaadkwaliteit te bepalen en uw concurrentiepositie te verbeteren.