Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De zaadtestlaboratoria van SGS ontwikkelen een groot aantal onderzoeken en voeren ze op deskundig niveau uit, inclusief onderzoek op het gebied van kiemen, om uw zaden nauwkeurig te analyseren en uw concurrentiepositie te verbeteren.

Het onderzoeksprogramma naar kiemen wordt uitgevoerd in overeenstemming met heersende normen, waaronder de normen die door de 'Association of Official Seed Analysits (AOSA)' gepubliceerd zijn. Veel van onze analyses van zaadkiemen zijn ook in overeenstemming met de regels van de "International Seed Testing Association(ISTA)" en de oranje en blauwe certificeringen (die betrekking hebben op de vereisten van het importerende land/bedrijf). We kunnen ook de Canadese kiemmethode toepassen.

Gewas Aangeleverd monster Geanalyseerd monster Methoden / Certificaat Aanvullende opmerkingen
Koolzaad 25 g 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Geen
Maïs 250 g 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Elk monster wordt geëvalueerd door twee analisten. Ze identificeren alle schimmelsoorten en rapporteren zaailingen met afwijkingen.
Katoen 250 g 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Geen
Gras 100 g 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Als we een laag kiemgetal waarnemen, controleren we de levensvatbaarheid van zaad met behulp van analyse van tetrazolium. We identificeren ook schimmelsoorten en afwijkingen om de oorzaak voor lagere levensvatbaarheid te achterhalen.
Rijst 250 g 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Geen
Sorgo 250 g 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Geen
Sojaboon 250 g 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Elk monster wordt geëvalueerd door twee analisten. Ze identificeren alle schimmelsoorten en rapporteren afwijkingen.
Bonen 1000 zaden 400 zaden AOSA, Canadees, ISTA oranje en blauw Als we een laag kiemgetal waarnemen, controleren we de levensvatbaarheid van het zaad met behulp van analyse van tetrazolium. We identificeren ook schimmelsoorten en afwijkingen om de oorzaak voor lagere levensvatbaarheid te achterhalen.

Neem vandaag nog contact op met SGS om te ontdekken hoe onze analyses naar standaard kiemgetal en andere analyses de kwaliteit van zaden nauwkeurig kunnen bepalen.