Verantwoord bosbeheer

Duurzaam hout door verantwoord bosbeheer

De bosbouwsector is wereldwijd van groot economisch belang, maar in de geglobaliseerde markt van vandaag hebben nieuwe technologieën en multinationale handelsovereenkomsten een ingrijpend effect op deze sector. Bedrijven worden geconfronteerd met bedreigingen inzake regelnaleving, duurzaamheid en het verkrijgen van grondstoffen.
Bindende voorschriften worden alsmaar strenger en milieubewuste consumenten willen alleen nog hout- en papierproducten uit goed beheerde bossen. Door ervoor te zorgen dat producten op ethische en verantwoorde wijze worden verkregen kunnen bedrijven blijven voldoen aan de eisen van hun klanten en de regelgeving.

Kies vandaag nog voor FSC® en PEFC certificering. Lees hieronder meer en vraag via het contactformulier een offerte aan. 

Bestaande klant

Certificeringsmogelijkheden

FSC Chain of Custody-certificering

De FSC (Forest Stewardship Council) biedt een wereldwijd certificeringssysteem dat bedrijven helpt om hout uit goed beheerde bossen te identificeren en in te kopen. De FSC bepaalt de beginselen van verantwoord bosbeheer en van de transformatie naar afgewerkte hout- en papierproducten (Chain of Custody, CoC). FSC wordt ondersteund door toonaangevende milieu-ngo's.

SGS Belgium NV en SGS Nederland B.V. leveren de FSC®-CoC-diensten onder de accreditatie van SGS Société Générale de Surveillance SA (ASI-ACC-047). 


PEFC Chain of Custody-standaard

Het PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) bevordert duurzaam bosbeheer via certificering door onafhankelijke derden. Dankzij de CoC-certificering wordt de verwerking van hout en houtvezel gecontroleerd van het bos tot het afgewerkte product. PEFC is opgericht en wordt ondersteund door houtbedrijven in Europa en Noord-Amerika.

 

Voordelen

Voordelen van certificering 

  • Verbetering van het proces
  • Verbetering van het merkimago
  • Verbetering van de personeelsmotivatie

Voordelen van het voorbereiden op een duurzame toekomst 

  • Goed beheerde bossen
  • Bescherming van habitats van planten en dieren
  • Duurzaamheidsdoel

Waarom kiezen voor SGS?

Onze waarde voor de maatschappij zorgt voor een betere, veiligere en meer verbonden wereld. In welk deel van de wereld en in welke bedrijfstak u ook actief bent, u kunt altijd vertrouwen op onze experts die oplossingen leveren om operaties sneller, eenvoudiger en efficiënter te maken. Wij werken met u samen en leveren onafhankelijke diensten die u helpen uw bedrijfsactiviteiten te verbeteren, risico's te beperken en intelligente oplossingen te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de diverse opties met u.

Brochure

Lees hoe u bosproducten op een verantwoorde wijze kunt verkrijgen

Download

Infographic

Bekijk de oplossingen voor de Chain of Custody (CoC) van bosproducten

Download

Webinar

Volg het on demand webinar Chain of Custody Update and Outlook to 2021

beluister het hier

Vragen? Neem contact met ons op.