Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Herbiciden kunnen de sleutel zijn tot een duurzaam landbouwbedrijf en kunnen soms de enige oplossing zijn voor bepaalde hardnekkige plagen in de moderne landbouw. Het gebruik van herbiciden kan echter controversieel zijn en misbruik ervan kan tot op sterke weerstand stuiten.

Door problemen als bioaccumulatie en het effect van bestrijdingsmiddelen op het milieu zijn herbiciden onderworpen aan strikte regulering. Door deze problemen maken zowel de consument als de controleurs zich ernstig zorgen over het gebruik van chemicaliën als organofosfaten.

Het gebruik van de juiste combinatie van chemische stoffen, op de juiste tijd, op de juiste manier, in overeenkomst met alle regels en richtlijnen is niet eenvoudig. Onze industriespecialisten kunnen u helpen het juiste bestrijdingsmiddel te kiezen en de juiste toedieningswijze, de optimale dosis en zelfs de beste toedieningstijd om voor een maximale effectiviteit en een minimaal effect op het milieu te zorgen.

SGS biedt een uitgebreide reeks diensten om degenen die herbiciden produceren, verhandelen en gebruiken te ondersteunen.

Onze diensten zijn:

  • Veldproeven
  • GLP-residuonderzoeken
  • Onderzoeken naar afbraak in het milieu
  • Ecotoxicologieonderzoeken
  • Analytische scheikunde
  • Merkbescherming en handelsketenbeheer

Onze uitgebreide portefeuille van diensten is ontwikkeld om onze parters te helpen met effectief risicobeheer en naleving van de regelgeving te garanderen, van fabricage tot eindgebruik. Ontdek hoe wij u kunnen helpen.