Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Onderzoek naar de grootte en vorm van partikels is in het belang van allerlei soorten bedrijven en industrieën. De reden hiervoor is dat de partikelgrootte van biofarmaceutische producten de werking van een medicijn kan beïnvloeden alsmede een indicator kan zijn voor contaminatie.

Veel klanten vertrouwen op de particle analysis services van SGS om inzicht te krijgen in hun product tijdens de ontwikkeling of fabricage. Daarnaast zijn onze analyses van steeds groter belang voor API en de karakterisering van excipiënten. De farmacologische werking van een medicijn kan beïnvloed worden door veranderingen in de grootte en structuur van partikels. Informatie omtrent mogelijke contaminatie bij injecties en infusies is bovendien verplicht als onderdeel van het proces waarin de veiligheid van een medicijn wordt onderzocht. Een intensief onderzoek naar API en partikelgrootte van excipiënten (dat zowel tijdens het ontwikkelings- als fabricageproces van een medicijn kan worden uitgevoerd) kan het makkelijker maken om veilige, stabiele en efficiënte producten te ontwikkelen.

Onze toonaangevende laboratoria bieden een breed scala aan particle analysis voor alle bedrijven en industrieën aan. Deze testen omvatten metingen van het aantal partikels en verschillende analyses van de grootte en vorm van partikels. Hiervoor maken wij gebruik van de volgende methodes:

  • Meting via laserdiffractie
  • Mechanische zeving
  • Air-jet-sieving en sonic sieving
  • Optische microscoop
  • Milieu scanning-elektronenmicroscopie

Onze analyses worden door internationaal erkende deskundigen uitgevoerd in een van onze geavanceerde laboratoria over de hele wereld. Onze testprogramma's worden aangepast aan de aard van uw product en uw specifieke eisen en kunnen u helpen bij het nakomen van de lokale en internationale normen..

SGS heeft tientallen jaren ervaring met analysediensten voor klanten uit verschillende industrieën. Daardoor hebben we een sterke reputatie opgebouwd in de uitvoering van zeer nauwkeurige en professionele particle analysis. Neem vandaag nog contact op met een van onze consultants om te horen hoe particle analysis ervoor kan zorgen dat uw product zo snel en veilig mogelijk op de markt kan worden gebracht.