Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Industriële en afvalwateronderzoeken van SGS helpen u uw omgeving te beschermen en afvalwatervervuiling te beperken.

Om te voldoen aan wettelijke eisen, moet uw bedrijf de lozing van afvalwater in het milieu beperken. Met onze afvalwateranalyses voldoet u aan alle wettelijke bepalingen. Het implementeren van een milieumanagementplan kan goed zijn voor uw bedrijfsreputatie omdat u laat zien dat u zich inzet voor een schoon milieu. Met onze industriële afvalwateranalyse kunt u een hoge standaard stellen in de industrie.

Onze reputatie voor betrouwbare en snelle resultaten wordt ondersteund door een jarenlange ervaring in verschillende industrieën. We onderzoeken de samenstelling van afvalwater, analyseren uw monsters zorgvuldig en nauwkeurig op hun chemische, biochemische of microbiologische kwaliteit. Onze Multilab®-laboratoria maken uitsluitend gebruik van de meest recent goedgekeurde methode voor de afname van watermonsters, met speciaal ontwikkelde operaties om behoedzaam met het behoud van de natuurlijke omgeving om te gaan.

Onder onze deskundige analyses vallen:

  • Microbiologie-, bacteriologie-, ecotoxicologie- en radioactiviteitstesten
  • Biotische indices voor het controleren van het niveau van micro-organismen
  • Gereguleerde anorganische (anionen, metalen, voedingsstoffen) en organische verontreinigende stoffen (oplosmiddelen, minerale olie, koolwaterstoffen, pesticiden)
  • Chemisch en biologisch zuurstofverbruik, alkaliteit en geleidbaarheid
  • Onderzoek van riool- en regenwater
  • Inspecties van pijpleidingen met behulp van de nieuwste videotechnieken 
  • Indices voor het tellen van ongewervelde dieren, aquatische wormen en vissen

Als er vervuilingsniveaus worden aangetroffen, kunnen we oplossingen onderzoeken, zoals behandelingsinstallaties voor verontreinigingen en u technisch advies aanbieden voor de zuivering van afvalwater.

Onze teams genieten internationale erkenning en accreditatie zodat u kunt voldoen aan de hoogste milieunormen – bel ons vandaag nog.