Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Deze training is bedoeld om u te helpen uw bedrijfsactiviteiten voort te zetten na verstorende gebeurtenissen.

Een Business Continuity Management Systeem (BCMS) laat u zien hoe u trainingsactiviteiten, oefeneningen en reviews kunt managen zodat belangrijke bedrijfsprocessen vastgelegd en beschermd kunnen worden tegen de bedreiging inzake een incident.

De totstandbrenging van een effectief en uitgebreid BCMS volgens de principes van ISO 22301 is essentieel voor een business impact analyse (BIA). Deze analyse helpt bij de identificatie van kritieke activiteiten, wederzijdse afhankelijkheden en hulpmiddelen benodigd ter ondersteuning van sleutelproducten- en diensten. Het BCMS biedt inzicht in de effecten van falen op bepaalde gebieden en de mogelijkheid om strategische en praktische stappen te plannen in voorbereiding op een worstcasescenario.

Na voltooiing van deze training kunt u:

  • Het doel van een business continuity managementsysteem (BCMS) uitleggen
  • De processen begrijpen die aan de totstandkoming, implementatie, werking, bewaking, herziening en verbetering van een BCMS zoals gedefinieerd in ISO 22301 te pas komen
  • Doel, inhoud en onderlinge samenhang van ISO 22301 omschrijven 
  • De doelstelling en de eisen van ISO 22301 als een middel voor de voortdurende verbetering van een BCMS begrijpen.

De introductietraining is bedoeld voor iedereen die bij de ontwikkeling, de invoering en het beheer van een op ISO 22301 gebaseerd BCSM betrokken is. Als u van plan bent om nog andere SCSMS-trainingen te gaan volgen, bijvoorbeeld die tot interne auditor of lead auditor, doet u op deze cursus de kennis van ISO 22301 op voor het ontwikkelen van verdere auditing-vaardigheden.

De training omvat zowel lezingen als praktische oefeningen.

Degenen die met succes deze training en de training tot interne EMS-auditor voltooien, voldoen deels aan de trainingsvereisten voor certificering als Interne auditor bij het International Register of Certified Auditors (IRCA).

Neem vandaag nog contact op met SGS om te ervaren hoe een ISO 22301 awareness-training uw bedrijf tijdens en na een ontregelende gebeurtenis op het goede spoor blijft houden.