Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Word een wereldklasse leverancier voor de auto-industrie met ISO/TS 16949 audit-, certificerings- en trainingscursussen van SGS.

Beoordeling van uw naleving van de ISO/TS 16949-norm door SGS betekent dat u kunt aantonen dat u belang hecht aan zowel de vereisten van de norm als aan de eisen van uw klanten. Het helpt u ook de kwaliteit en economische prestatie van uw bedrijf te verbeteren.

De ISO/TS 16949:2009-norm (voorheen bekend als ISO/TS 16949:2002) is een wereldwijde norm die ontwikkeld is door de International Automotive Task Force (IATF), een groep vooraanstaande fabrikanten en handelsorganisaties. De norm definiëert de vereisten van het kwaliteitsbeheersysteem (quality management system, QMS) wat betreft ontwerp, ontwikkeling, productie en, indien van toepassing, installatie en reparatie van producten die in verband staan met de auto-industrie.

ISO/TS 16949 verenigt de kwaliteitsbeheerprincipes van ISO 9001 en aspecten van verschillende regionale en nationale auto-industrienormen zoals AVSQ (Italë), EAQF (Frankrijk), VDA6 (Duitsland) en QS-9000 (VS) in één norm.

De auto-industrie QMS kan toegepast worden op alle locaties van uw bedrijf waar ook ter wereld, of u nu onderdelen voor de auto-industrie of reserveonderdelen fabriceert. De ISO/TS 16949-norm definiëert fabricage als het proces van de vervaardiging of fabricage van productiematerialen, productie- of reserveonderdelen, montage of thermische behandeling, lassen of verven. Onder auto-industrie vallen de volgende voertuigen: personenvoertuigen, lichte bedrijfswagens, zware bedrijfswagens, bussen, motorfietsen. Industriële voertuigen, landbouwvoertuigen en off-road-voertuigen (voertuigen voor de bouw, mijnbouw en bosbouw) vallen er niet onder.

Een door onze deskundigen uitgevoerde audit volgens de ISO/TS 16949-norm verhoogt de geloofwaardigheid van uw bedrijf wanneer u voor een contract biedt. De audit helpt ook productievariaties te verminderen en de efficiëntie van de fabricage te verhogen, waardoor ook het rendement verhoogd wordt.

Maak gebruik van SGS voor de auditing van uw naleving van de norm, voor het trainen van uw personeel en voor de certificering van uw bedrijf bij het bieden voor een contract.