Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

In 1995 introduceerde COLIPA (de Europese Cosmetica, Toiletartikelen en Parfumerie Associatie) richtlijnen voor de veiligheid, alternatieve testprocedures, publieksvoorlichting en good manufacturing practices voor cosmetica voor cosmeticabedrijven die handelen in de lidstaten van de Europese Unie (EU).

Tegenwoordig behartigt de COLIPA EU Cosmeticarichtlijn de belangen van meer dan 2000 verantwoordelijke cosmeticaproducenten, variërend van grote multinationals tot kleine familiebedrijven.

Alle cosmeticaproducten die in de EU op de markt komen dienen voorzien te zijn van een COLIPA-registratie. Voordat een COLIPA-registratie wordt afgegeven worden cosmeticaveiligheidsbeoordelingen voor nieuwe producten en producten die al op de markt door inspecteurs gecontroleerd. Een audit op COLIPA-vereisten is een belangrijke eerste stap voor bedrijven die cosmetica willen verhandelen op de Europese markt. SGS heeft een wereldwijde reputatie voor het uitvoeren van uitgebreide audits op een aantal internationale veiligheidsrichtlijnen voor de cosmeticaindustrie, inclusief COLIPA.

Uitstekend gekwalificeerde onafhankelijke SGS auditors doen een uitgebreide audit van uw producten en uw good manufacturing practices om ervoor te zorgen dat u COLIPA-eisen naleeft, voordat u een aanvraag doet voor de registratie van uw cosmetische producten.

De cosmeticaindustie is een van de snelst groeiende bedrijfstakken in de Europese economie. Een SGS-audit op COLIPA-veiligheidsvereisten (1995) geeft u de zekerheid dat uw cosmeticaproducten een succesvolle niche zullen vinden op de EU-markt.