Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

SVHC-screening van zeer zorgwekkende stoffen door SGS - voldoe aan alle eisen en normen met een uitgekiende analyse en weinig kosten.

De eisen die REACH aan SVHC-communicatie over alle elektrische en elektronische producten (E&E) stelt, bezorgen fabrikanten van E&E-producten voor de Europese markt veel werk en vaak hoge kosten.

Sinds de instelling van de SVHC-lijst in 2008 is deze fors langer geworden en bevatte zij in 2013 reeds 144 stoffen. Te verwachten valt dat de lijst zal blijven groeien en steeds meer druk op de industrie zal leggen. Ons programma voor de grondige screening van SVHC-stoffen is ontwikkeld om dit probleem aan te pakken en het risico dat de SVHC's die hoogst waarschijnlijk in een product voorkomen niet aan de normen voldoen tot een minimum te beperken.

Hoe werkt dit programma?

Omdat niet alle SVHC's in elk E&E-product voorkomen, helpen we onze cliënten de eisen te beperken tot wat strikt noodzakelijk is. Wij combineren gegevens uit de literatuur met onze eigen ervaringen om zo alle in een bepaald product aanwezige SVHC's te identificeren. Dit houdt in dat alleen de aangetoonde SVHC's hoeven te worden geanalyseerd en alleen hoeven te worden gemeld als zij meer dan 0,05 % van het gewicht (van het totale product, zoals gedefinieerd onder REACH) uitmaken.

SVHC High Risk Screening is een kosteneffectieve, uitgekiende en weloverwogen evaluatiestrategie die cliënten in staat hun E&E-consumentenproducten te waarborgen. Dit programma is opgesteld en wordt uitgevoerd in overeenstemming met de Richtlijnen voor de in producten voorkomende gevaarlijke stoffen (versie 2, april 2001, sectie 5) van de European Chemical Agency (ECHA) en is speciaal gericht op de naleving van REACH-artikel 3 (melding van SVHC's in de toeleveringketen).

Onze intelligente screeningprocedures reduceert het aantal te identificeren SVHC's met meer dan 80% en garandeert u zo een sneller resultaat en aanmerkelijk minder kosten.

Onze SVHC-diensten

Naast ons grondige screeningprogramma kunnen we ook volledige SVHC-screenings voor E&E-producten voor u verzorgen. Bent u op zoek naar iets vergelijkbaars als ons uitgebreide screeningprogramma, dan is ons SVHC Evaluation Analysis-programma, een specifiek op productmaterialen toegespitste statistische evaluatie in combinatie met de gebruikelijke toelatingstests, misschien iets voor u. Deze analyseservice is gebaseerd op onze eigen SVHC-testdata én op informatie die uit uw toeleveringsketen afkomstig zijn.

Waarom SGS?

Onze E&E-deskundigen zijn onafhankelijk en innovatief die werken met de allernieuwste faciliteiten en technologie en met hun diensten echte waarde aan de activiteiten van uw bedrijf toevoegen.

Voor meer informatie over onze SVHC-screeningservice kunt u altijd terecht bij een SGS-vestiging in uw regio.