Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Materialen en voorwerpen die met levensmiddelen in aanraking komen (FCM) worden in Canada geregeld door de Canada Consumer Product Safety Act (CCPSA).

De CCPSA is een federale wet die verantwoordelijk is voor de bescherming van de menselijke gezondheid en veiligheid, het verbiedt ook bisfenol A (BPA) in babyflessen van polycarbonaat. 

Naast de specifieke veiligheids- en prestatie-eisen voor bepaalde chemische stoffen en/of consumentenproducten op grond van bijlage C van de CCPSA (de voorschriften), verbiedt de CCPSA consumentenproducten die een "gevaar voor de gezondheid of veiligheid van de mens" vormen. In feite is deze bepaling een algemene veiligheidseis die het grote publiek beschermt tegen de gevaren van consumentenproducten, inclusief de gevaren van FCM's en FCA's.

De voorschriften in bijlage C van de CCPSA die van invloed zijn op materialen en voorwerpen die in aanraking komen met levensmiddelen zijn:

  • Voorschriften voor consumentenproducten die lood bevatten (contact met de mond) (SOR/2010-273 en SOR/2016-171)
  • Voorschriften voor geglazuurd keramiek en glaswerk (SOR/2016-175)
  • Voorschriften voor spenen op zuigflessen (SOR/2016-180)
  • Voorschriften voor waterkokers (SOR/2016-181)
  • Voorschriften betreffende ftalaten (SOR/2016-188)
  • Voorschriften voor oppervlaktecoatings (SOR/2016-193)

De productie en levering van FCM's aan Canada is eenvoudig aangezien deze regels van toepassing zijn op het hele land en zijn vastgelegd in één enkele wettekst.

Tests voor contact met levensmiddelen

SGS heeft de expertise in huis om fabrikanten en leveranciers van FCM's te helpen bij het naleven van de regels op markten over de hele wereld. Onze technische experts hebben een uitgebreide ervaring met het testen van materialen en voorwerpen die bestemd zijn voor allerlei markten. We bieden alle aspecten aan van FCM-analyses, inclusief migratietesten, samen met deskundig advies over opkomende regelgeving, conformiteitskwesties en documentatiecontrole. Onze ervaring zorgt ervoor dat uw producten voldoen aan de juiste territoriale voorschriften voor materialen die in aanraking komen met levensmiddelen en helpt u alle regels na te leven.

Meer informatie over het testen van materialen die in aanraking komen met levensmiddelen >