Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Sport- en vrijetijdsartikelen vormen een belangrijke en groeiende internationale bedrijfstak, doordat vrijetijdsbesteding en fitness steeds belangrijker worden.

Vooral fietsen zijn in opmars dankzij de groeiende interesse uit praktische overwegingen en voor ontspanning, evenals natuurlijk hun bijdrage aan de milieubescherming.

Sportartikelen kunnen echter een risico op verwonding inhouden en daarom bestaat er een groot aantal reguleringen en moet u de uitwerking van de veiligheidsvereisten en reguleringen op uw producten begrijpen. Door er voor te zorgen dat uw producten van de hoogste kwaliteit zijn en voldoen aan de reguleringen, kunt u het risico op verwonding en dure product recalls beperken en uw product met vertrouwen op de markt brengen.

De diensten voor sport en vrijetijd van SGS zorgen dat u veilige producten levert op de doelmarkten. Wij zijn de voorkeursleverancier met wereldwijde testfaciliteiten en uitvoerige aangepaste diensten in elke fase van uw productieproces om u te helpen bij:

  • het testen op naleving van reguleringen (bijv. REACH, RoHS)
  • prestatiebeoordelingen (bijv. duurzaamheid/levenscyclus, geschiktheid voor gebruik)
  • Productcertificering (bijv. CE-markering, GS-markering)
  • technische hulp
  • Training

SGS kan u ook helpen bij de ontwikkeling van uw eigen specificaties voor productveiligheid en prestaties voor al uw sportartikelen zoals fietsen, trainingsapparatuur, ballen, skateboards, steppers, helmen, etc.