Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Fabrikanten die medische hulpmiddelen aan Hongkong leveren, moeten ervoor zorgen dat deze voldoen aan de criteria van het Hong Kong Medical Devices Administrative Control System (MDACS) dat onder de verantwoordelijkheid valt van de uitvoerende dienst van het Departement van Gezondheid, het Hong Kong Medical Devices Control Office.

Certificering van medische hulpmiddelen in Hongkong wijkt af van de regelingen in vele andere landen en is op dit moment geen wettelijke verplichting, maar zal in de toekomst wel plaatsmaken voor een verplichte wetgeving. Om uw producten op de markt te brengen, kunt u zich aanmelden voor beoordeling en vrijwillige notering. Dit wordt met name aanbevolen voor bedrijven met een aanzienlijke export van medische hulpmiddelen naar Hongkong of voor bedrijven die offertes voor overheidsopdrachten willen uitbrengen. Om een succesvolle entree op deze markt te waarborgen, neemt u contact op met de ervaren SGS-auditors voor medische hulpmiddelen, voor een zo spoedig mogelijke advisering en beoordeling.

SGS is een door de Hong Kong Medical Devices Control Office erkende conformiteitsbeoordelingsinstantie en kan audits en technische documentatiebeoordelingen uitvoeren voor medische hulpmiddelen die uw organisatie produceert of verkoopt op de Hongkongse markt. Deze regeling omvat nu ook al in-vitro diagnostische (IVD) apparaten en de verwachting is dat deze te zijner tijd verplicht zal worden. Een vrijwillige evaluatie zorgt dat uw organisatie op deze ontwikkeling is voorbereid.

Onze toonaangevende service en wereldwijde ervaring maken SGS tot uw ideale partner voor certificering van medische hulpmiddelen in Hongkong, zodat u uw medische hulpmiddelen gemakkelijker kunt verkopen in de groeimarkt Hongkong. De juiste certificering voor medische apparatuur op het juiste moment is een belangrijke troef om nieuwe contracten te winnen, nieuwe producten te lanceren en nieuwe markten te veroveren.

Voldoe aan de criteria van de Hongkongse Medical Devices Administrative Control System (MDACS) met behulp van audits en technische herzieningen van SGS.