Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

SGS biedt speciale diensten om Amerikaanse fabrikanten, huismerkproducenten van producten voor kinderen en volwassenen en importeurs naar Amerikaanse markten te helpen bij het nalaven van de plaatselijke regels en voorschriften.

Wij kunnen advies-, test- en trainingsdiensten leveren die specifiek zijn gericht op het naleven van de Consumer Product Safety Improvement Act (CSPIA) 2008 en California Proposition 65.

De CSPIA verlangt van bedrijven dat een General Conformity Certification (GCC) overleggen die bevestigt dat hun producten aan een reeks veiligheidsspecificaties voldoen, en voorts dat alle producten voor kinderen door een onafhankelijke derde partij worden tetest. Proposition 65 stipuleert specifieke eisen met betrekking tot de giftigheid van materialen die in de staat Californië verkocht zullen worden, zoals textiel, harde goederen, speelgoed, producten voor kinderen en elektronische en elektrische artikelen.

Om u te helpen deze regels na te leven en kostbare terugroepoperaties te vermijden, biedt SGS een reeks diensten, hetzij als onderdeel van een omvangrijker conformiteitsprogramma, hetzij als individuele oplossing. Onze deskundige adviseurs:

  • Leggen uit welke consequenties deze regelgevingen voor uw bedrijf hebben 
  • Helpen u met het opstellen van een conformiteitsprogramma
  • Voeren de noodzakelijke producttests voor u uit
  • Voeren onafhankelijke tests uit voor de CPSIA-certificatie

Als wereldleider op het gebied van hulp aan organisaties bij het naleven van wettelijke normen en met meer dan een eeuw ervaring en deskundigheid achter ons, verkeert SGS in een unieke positie om u te helpen uw producten in de kortst mogelijke tijd op de Amerikaanse markt te brengen.