Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Tijdens het opgroeien veranderen de mentale en fysieke vaardigheden van kinderen snel. Een goede leeftijdsclassificatie is essentieel om veilige producten te leveren die overeenstemmen met de vaardigheden van het kind.

Correcte classificatie en ontwerp is van internationaal belang en landen wereldwijd introduceren steeds meer reguleringen om er voor te zorgen dat producten geschikt zijn voor de kinderen die ze gebruiken.

In de VS is leeftijdsclassificatie een verplichte stap om de reguleringen betreffende speelgoedveiligheid na te leven. In de EU benadrukte de introductie van de EU-speelgoedrichtlijn in 2009 het belang van correcte leeftijdsclassificatie.

De evaluatiediensten van SGS voor leeftijdsclassificatie begeleiden klanten door de doolhof van wetgevingen om te verzekeren dat producten voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook aan bredere normen voor leeftijdsgeschikte veiligheid en bruikbaarheid. Hoewel veel van onze klanten speelgoedfabrikanten zijn, zijn onze diensten geschikt voor bedrijven die andere producten voor kinderen produceren, zoals tassen, rugzakken, slaapzakken, kussenovertrekken en deurversieringen.

Wij willen vertragingen in de productie of post-productie van uw product vermijden en uiteindelijk verzekeren dat u uw merkintegriteit en reputatie behoudt bij uw klanten.

Technische richtlijnen voor de leeftijdsclassificatie van speelgoed.

We hebben experts over de hele wereld om beoordelingen te geven over speelgoedclassificatie met inbegrip van:

  • (Productlijn) Beoordeling van uw product om te zien of classificatie vereist is.
  • Advies over correcte leeftijdsclassificatie voor nieuwe producten en producten in ontwikkeling.
  • Advies over het voldoen aan wettelijke vereisten

Analytische testen

Ons internationale netwerk van laboratoria kan een reeks chemische, mechanische of fysieke testen uitvoeren om de veiligheid van uw producten en hun geschiktheid voor kinderen van bepaalde leeftijden te verzekeren. U krijgt hulp en advies van onze speelgoeddeskundigen over de testen die het meest geschikt zijn voor uw bedrijf.

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, testen en certificering. Met meer dan een eeuw ervaring in het bijstaan van klanten en een diepgaande kennis van de laatste ontwikkelingen op het vlak van regulering betreffende leeftijdsclassificatie, is er geen betere partner om u te helpen verzekeren dat uw speelgoed en andere producten zo snel en zo veilig mogelijk op de markt komen.