Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Intelligente pigging-oplossingen – minimaliseer de risico's, verlaag de kosten en garandeer de integriteit van uw pijpleiding op lange termijn.

Pijpleidingen zijn een veilige, efficiënte methode om hoogwaardige grondstoffen zoals olie en gas te transporteren. Ze zijn echter kwetsbaar voor fenomenen als corrosie en afzettingen, die het debiet kunnen verminderen en dure storingen kunnen veroorzaken. Om de integriteit van de pijpleiding te garanderen, worden momenteel twee soorten zogeheten "pigs" gebruikt. Met schoonmaak-pigs worden afzettingen verwijderd en daarna worden intelligente "pigs" voor in-line inspectie (ILI) ingezet om defecten op te sporen. Conventionele in-line inspecties kunnen niet vaak worden uitgevoerd omdat ze duur zijn en de bedrijfsprocessen verstoren. Dit betekent dat pijpleidingen tijdens de lange periode tussen de inspecties vatbaar kunnen zijn voor storingen. Dankzij onze intelligente pigging-oplossingen kunnen we uw pijpleiding regelmatig inspecteren op de aangroei van afzettingen, zodat de kosten worden geminimaliseerd en de risico's voor uw bedrijf worden beperkt.

Uitdagingen bij het onderhoud van pijpleidingen

Problemen met een pijpleiding kunnen de productie negatief beïnvloeden, schade toebrengen aan het milieu en levens in gevaar brengen. Door de hoge kosten als gevolg van defecten zijn operatoren meer dan ooit afhankelijk van pijpleidinginspecties. Helaas is het vaak moeilijk om conventionele in-line inspecties uit te voeren, bijvoorbeeld wanneer grote delen van de pijpleiding een complexe geometrie hebben of zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden. Aangezien conventionele inspecties de activiteiten kunnen verstoren, worden pijpleidingen vaak jarenlang niet geïnspecteerd, waardoor de kans op storingen toeneemt.

Intelligente pigging-technologie

Waarom kiezen voor de intelligente pigging-oplossingen van SGS?

Onze intelligente pigging-oplossingen bieden een antwoord op de nadelen van conventionele pigging-methoden door enkele van de kenmerken van de ILI-pig te combineren met de eenvoud van een schoonmaak-pig. Onze intelligente pig is uitgerust met een reeks elektromagnetische, contactloze sensoren in een flexibele behuizing uit polyurethaan of schuim. Tijdens de werking scannen de interne sensoren de pijpleiding op interne corrosie en scheurvorming en maken ze een nauwkeurig profiel van de druk, temperatuur en snelheid over de gehele lengte van de pijpleiding. De intelligente pig kan zich zonder problemen verplaatsen door pijpleidingen met een complexe geometrie en leidingen inspecteren die nooit eerder met een pig-systeem konden worden geïnspecteerd.

Voordelen voor uw bedrijf

Doordat u regelmatig en op een goedkope manier gegevens kunt verzamelen, stellen onze slimme pigging-oplossingen u in staat om het onderhoud te plannen tijdens de normale werkzaamheden. Zo wordt de kans op lekken en storingen tussen de traditionele in-line inspecties tot een minimum beperkt. De intelligente pig is eenvoudig te bedienen – hij werkt als een schoonmaak-pig en kan worden ingezet door lokale, niet-gespecialiseerde technici. Hij kan worden gebruikt in combinatie met alle productiestoffen en in pijpleidingen met een complexe geometrie. Het gereedschap kan op maat worden gemaakt met standaard componenten om specifieke toepassingen uit te voeren. Dit verkort de levertijden en verlaagt de kosten.

Een wereldleider op het gebied van Pipeline Integrity Services

Als wereldwijd toonaangevend inspectie-, controle-, analyse- en certificeringsbedrijf beschikken we over een uitgebreide ervaring met pijpleidinginspecties en begrijpen we hoe we aan de unieke behoeften van uw bedrijf kunnen voldoen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.