Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Met karstonderzoeken door SGS voorkomt u rotsholtes waardoor de bodem onder uw site instort. Bel ons vandaag nog voor meer informatie.

In kalksteenhoudende rotsformaties (of karst) kunnen gaten ontstaan waarin grondwater kan circuleren. De ontbinding van kalksteenhoudende rotsen kan leiden tot ondergrondse instortingen en structurele schade aan uw locatie of gebouw.

Om dure schade aan uw site te voorkomen, kunt u met onze veldonderzoeken mogelijke probleemgebieden detecteren en een plan opstellen voor karstrisicobeheer. We voeren een initieel onderzoek van uw locatie uit om de lokale geologie en bodemstabiliteit vast te stellen. Door een onderzoek en een aantal oppervlakkige boringen uit te voeren, kunnen we aanbevelingen formuleren voor voorzorgsmaatregelen die u moet nemen tijdens bouw op uw grond. In sommige gevallen, vooral als versteende zones worden aangetroffen, kunnen we gebruik maken van meer geavanceerde technieken voor karstrisicobeheer, zoals geofysieke onderzoeken met tomografie en microgravimetrie.

Karstrisicobeheer is een ernstig probleem dat u niet mag negeren. Bel vandaag nog met onze kundige teams en stel een plan op dat past bij uw locatie.