Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Over

Asbest is in België een actueel thema dat steeds hoger komt op diverse agenda’s. Strengere wetgeving en handhaving hangen boven de markt. Gebouweigenaren weten vaak onvoldoende aan welke verplichtingen zij moeten voldoen. En in de media leidt asbest steeds vaker tot emotie en commotie. Na een succesvolle eerste editie organiseren we een tweede studiemiddag die u helpt om de zin en onzin rondom asbest te scheiden door de feiten centraal te stellen.

Start

04 okt 2018, 13:30

Einde

04 okt 2018, 20:00

Locatie evenement

Antwerpen, België

Gevarieerd programma

Hoe ziet het wettelijk kader rond asbest eruit? Wat met asbest bij een calamiteit? Wie is wanneer aansprakelijk? Hoe verloopt een grootschalige sanering nu echt in de praktijk? Slechts enkele van de onderwerpen die aan bod zullen komen. Middels een gevarieerd programma brengen we u in één middag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Voorlopig programma

13.30 uur Ontvangst 
14:00 uur Aanvang programma
14:05 uur Inhoudelijke bijdragen over: wet- en regelgeving (Cathy de Witte, SGS EHS), asbest in bouw (Sven de Mulder, OVAM) en asbest gerelateerde verzekeringsvraagstukken (Stijn Thonnon, AIG Europe Limited)
15:25 uur Pauze en netwerken
16:05 uur Inhoudelijke bijdragen over: asbestcalamiteiten (Thierry Van Goethem, brandweerzone Waasland), een blik op het werkveld vanuit asbest verwijderende bedrijven (Maarten Vanbuel, VAB) en een vraaggesprek met opdrachtgevers (Ingrid Caeyers, Stedelijk Onderwijs Antwerpen)
17:15 uur Netwerkborrel
20:00 uur Afsluiting

Netwerkmogelijkheden

Uiteraard zorgen we ervoor dat het programma voldoende gelegenheid biedt om te netwerken. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. Omdat we geloven in onvoorwaardelijke kennisdeling, zeker rondom een thema als asbest, is deelname aan de studiemiddag voor u geheel kosteloos.

Schrijf nu in

Bent u erbij op hét netwerkevenement van de asbestketen? U bent van harte uitgenodigd op donderdag 4 oktober, locatie SGS House te Antwerpen. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar be.environment@sgs.com onder vermelding van uw bedrijfsnaam, naam en functie. Uw inschrijving is definitief zodra wij deze bevestigd hebben.

Praktische informatie

Datum: 4 oktober 2018
Locatie: SGS House Antwerpen
Tijd: 13:30 u - 17:15 einde inhoudelijk programma
Deelname kosteloos