Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Over

SGS INTRON neemt deel aan Concrete Day 2018: De plek om kennis en knowhow uit te wisselen en de ideale gelegenheid voor gesprekken tussen alle partners uit de betonsector. U vindt ons op stand nummer 11.

Start

18 okt 2018, 10:00

Einde

18 okt 2018, 17:30

Locatie evenement

Brussel, België

Logo Concrete Day - Belgische BetonGroepering

De Belgische BetonGroepering organiseert dit jaar de 38e editie van het jaarlijkse betonevenement: Concrete Day 2018. Het is hét event bij uitstek voor alle betonliefhebbers en de plek om kennis en knowhow uit te wisselen tussen alle partners uit de betonsector.

Informatie Concrete Day 2018

Datum: Donderdag 18 oktober
Locatie: Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht, Brussel
Tijdstip: Van 12.00 uur tot 20.30 uur

Beursdeelname

U vindt SGS INTRON op stand nummer 11. Maak kennis met ons en ontvang informatie over onder meer onderzoek aan (beton)schade, conditiemetingen voor gebouwen en kunstwerken en niet-destructief onderzoek (NDO).

Workshop: Verbetering kwaliteit en duurzaamheid diepwanden

Presentatie: Dhr. M. Boutz
Aanvang: 17:00 uur

In de afgelopen jaren is een aanzienlijk aantal diepwanden in België en Nederland gebouwd. Studies hebben aangetoond dat de kwaliteit van het beton in deze diepwanden niet vergelijkbaar is met die van in een bekisting gestorte verdichte beton, zoals vaak verondersteld. Dit wordt geheel of gedeeltelijk veroorzaakt door onvoldoende verwerkbaarheid en/of stabiliteit van de betonspecie. 

In juni 2018 is de tweede editie verschenen van de EFFC/DFI Guide to Tremie Concrete for Deep Foundations. In deze editie zijn de resultaten verwerkt van onderzoek naar de eigenschappen van betonspecie voor boorpalen of diepwanden van bouwprojecten in Europa en de VS. De richtlijn geeft aanbevelingen met welke testmethoden de verwerkbaarheid en stabiliteit bepaald moet worden en wat de bijbehorende criteria zijn. De richtlijn is opgesteld door de Concrete Task Group waar SGS INTRON lid van was.

SGS INTRON heeft daarnaast gedurende meer dan 10 jaar een uitgebreid onderzoeksprogramma uitgevoerd om de eigenschappen van diepwandbeton te verbeteren. De introductie van een minerale stabilisator bleek een belangrijke doorbraak om een hoogvloeibaar en zeer stabiel mengsel te verkrijgen. Terwijl conventioneel diepwandbeton doorgaans consistentieklasse F5 betreft, heeft de innovatieve betonmix een consistentie in het ZVB-gebied (SF1, SF2).

De presentatie bevat de highlights van beide ontwikkelingen.