Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Over

SGS neemt 17 oktober deel aan Concrete Day 2019: De plek om kennis en knowhow uit te wisselen en de ideale gelegenheid voor gesprekken tussen alle partners uit de betonsector. U vindt ons op stand nummer 11.

Start

17 okt 2019, 10:00

Einde

17 okt 2019, 18:30

Locatie evenement

Brussel, België

Logo Concrete Day - Belgische BetonGroepering

De Belgische BetonGroepering organiseert dit jaar de 39e editie van het jaarlijkse betonevenement: Concrete Day 2019. Het is hét event bij uitstek voor alle betonliefhebbers en de plek om kennis en knowhow uit te wisselen tussen alle partners uit de betonsector. Het thema van dit jaar is 'Beton 4.0'

Op Concrete Day komen tal van nieuwigheden aan bod: trends, producten, toepassingen en meer. Dit alles in het indrukwekkende kader van het Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht.

Informatie Concrete Day 2019

  • Datum: Donderdag 17 oktober
  • Locatie: Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht, Brussel
  • Tijdstip: Van 12.00 uur tot 20.30 uur

Komt u ons bezoeken?

U vindt SGS op stand nummer 11. Maak kennis met onze medewerkers en ontvang informatie over onder meer onderzoek aan (beton)schade, conditiemetingen voor gebouwen en kunstwerken en de mogelijkheden van niet-destructief onderzoek (NDO).

Workshop SGS

Titel: Herbestemming of aanpassing van bestaande constructies? Een overzicht van de meeste relevante NDO-technieken
Spreker: dr. Michel Boutz, SGS INTRON
Tijdstip: 17.00 uur, als onderdeel van Workshop IV - Project developments for the future

De toekomst van beton grijpt steeds vaker terug op het verleden. Middels herbestemming wordt aan bestaande gebouwen een tweede leven gegeven. Industriële gebouwen krijgen een nieuwe functie als bijv. theater, hotel, museum of appartementencomplex. Maar ook infrastructurele objecten worden aangepast om aan de hedendaagse eisen te voldoen. 

In veel gevallen zijn onvoldoende gegevens van de constructies bekend voor een constructieve beoordeling of is onderzoek noodzakelijk naar de noodzaak voor levensduurverlengende maatregelen. Met niet-destructief onderzoek (NDO) kunnen veel belangrijke gegevens verkregen worden: de aanwezige wapening, het risico op corrosie van de wapening, aanwezigheid van defecten (holtes, delaminatie), betonsterkte.  Daarnaast is het ook mogelijk om lengtes van bestaande fundatiepalen te bepalen. Tijdens de workshop worden de meest relevante technieken besproken.