Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De diensten van SGS gericht op klinisch onderzoek voor infectieziekten en vaccineonderzoek – uitgebreide wetenschappelijke expertise en interdisciplinaire ondersteuning.

Effectief klinisch onderzoek en de doeltreffende ontwikkeling van geneesmiddelen voor infectieziekten vergen interdisciplinaire middelen, ondersteuning en state-of-the-art faciliteiten. Met ruim 35 jaar ervaring kan SGS u bijstaan tijdens iedere fase van klinisch onderzoek naar infectieziekten en vaccins. Als middelgrote internationale CRO (Contract Research Organisatie) staan wij vanwege onze hoge mate van kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en klantgerichtheid bekend als dé partner bij uitstek op het gebied van klinisch onderzoek. Met onze veelomvattende diensten op het vlak van klinisch onderzoek voor infectieziekten, hebt u een vlotte toegang tot klinische, laboratorium- en aanvullende diensten, en dit alles onder één dak – van stand-alone ondersteuning tot complete dienstenpakketten.

Waarom kiezen voor de diensten van SGS voor klinisch onderzoek naar besmettelijke ziekten en vaccineonderzoek?

Geniet van onze uitgebreide expertise

Onze projectdirecteur werkt exclusief op therapeutische domeinen. Met meer dan dertig jaar ervaring in klinisch onderzoek voor infectieziekten, zet hij zijn ervaring volledig in ten behoeve van uw projecten, en levert hierbij een optimale wetenschappelijke benadering voor de ontwikkeling van geneesmiddelen en het uitvoeren van het onderzoek. Wij hebben grondige expertise opgebouwd op het vlak van een aantal specifieke indicaties, zoals:

 • hiv: geneesmiddelen voor onderzoek (non-inferioriteit), interactie tussen geneesmiddelen, formulering, ongewenste bijwerkingen
 • hepatitis: geneesmiddelen en vaccins (therapeutisch en preventief)
 • virus-challengetesten: influenza (H1N1/H3N2), RSV en rhinovirus
 • tbc: nieuwe verbindingen, immunomodulerende middelen, vaccins

Onze projectdirecteur wordt ondersteund door een team projectmanagers gespecialiseerd in klinisch onderzoek en biometrie, evenals cruciale opinieleiders en CRA's, stuk voor stuk met een achtergrond in therapeutische infectieziekten.

Reken op onze gekwalificeerde ervaring in elke fase van klinisch onderzoek naar influenza, hiv, hepatitis, tuberculose en ebola

SGS heeft een ruime ervaring op het gebied van virologie en infectieziekten te bieden. In totaliteit hebben we:

 • Meer dan 400 klinische studies naar infectieziekten uitgevoerd, van Fase 1 tot Fase IV, voor:
  • hcv/hiv/hbv
  • schimmelinfecties
  • influenza
  • tuberculose
  • respiratoir syncytieel virus (RSV)
  • pseudomonas aeruginosa
  • campylobacter jejuni
  • chlamydia trachomatis
  • wormen
  • rhinovirus bij mensen
 • Een bijdrage geleverd aan drie hiv-producten die werden goedgekeurd door de FDA (waarvan één in fast-track) en het EMA
 • In de afgelopen vijf jaar meegewerkt aan 278 onderzoeken op het gebied van infectieziekten en deelgenomen aan 71 Fase II/III-onderzoeken. In totaal werden 24.762 patiënten gerekruteerd in meer dan 1.900 locaties in Europa (waaronder Midden- en Oost-Europa) en Noord-Amerika (V.S. en Canada)

Behaal kortere uitvoeringstijden voor klinische onderzoeken, met een kleiner aantal proefpersonen

In onze klinische farmacologie-unit beschikken wij over een quarantaineruimte die voldoet aan bioveiligheidsniveau 2-Q, en plaats biedt aan twintig personen. Hier voeren we virus-challengetesten uit om nieuwe vaccins te ontwikkelen en evalueren, evenals producten voor het behandelen van influenza, RSV en andere virussen.

Dankzij onze challenge-testmethoden voor personen kan u nieuwe onderzoeksmethoden overwegen, waarbij u niet langer gebonden bent aan grootschalige praktijkonderzoeken. Via onze uitgebreide database van gezonde vrijwilligers, specifieke populaties en patiënten, hebt u versneld toegang tot gegevens over Proof-of-Concept (PoC), Mechanism of Action (MoA) en veiligheid. Met deze nieuwe aanpak kan u rekenen op kortere uitvoeringstijden met een kleiner aantal proefpersonen.

Snellere rekrutering van gezonde vrijwilligers en patiënten

Wij helpen u bij het vinden van gezonde vrijwilligers en patiënten via ons wereldwijd netwerk van artsen en lokale klinische faciliteiten in ziekenhuizen (in België en Hongarije). Zo bent u verzekerd van veilige en efficiënte toegang tot de juiste centra voor infectieziekten. Omdat we geharmoniseerde standaard bedrijfsprocedures naleven, kunnen we een consistente kwaliteit garanderen.

Verkrijg advies over zeer specifieke therapeutische projecten

Dankzij het advies en de feedback van SGS inzake onderzoeksplanning, kan u rekenen op een meer soepele uitvoering en grondige haalbaarheidsanalyses, die we baseren op een grote database met onderzoeksgegevens.

Een indrukwekkend scala aan diensten op het gebied van klinisch onderzoek voor infectieziekten

Onze diensten omvatten:

 • Consultancy: waaronder beoordelingen van preklinische en klinische onderzoeksgegevens, regelgevende dienstverlening ten behoeve van Investigational Medicinal Product Dossiers (IMPD), IND-aanvragen (Investigational New Drug), Investigator Brochures (IB) en indieningstrategieën met betrekking tot de wettelijke vereisten in Europa, de VS en een groot aantal andere landen over de hele wereld.
 • Planning van klinische ontwikkelingsprogramma's: van doelprofiel en productpositionering tot ontwerp Fase 1 en een samenvattend overzicht
 • Klinisch onderzoek Fase I-IV
 • Diensten op het gebied van biometrie
 • Geneesmiddelenbewaking: we assisteren bij het bewaken van de veiligheid van geneesmiddelen, alsook het toezicht na registratie
 • Bioanalytische laboratoriumdiensten: wij bieden analyses op het gebied van bioveiligheid en immuuncellen, biomarkers (viraal (Ab, PERT, RT-PCR, TCID50)), farmacokinetiek (PK), farmacodynamiek (PD) en bloedtesten met betrekking tot veiligheid

Neem vandaag nog contact met ons op om uw ontwikkelingsprogramma voor geneesmiddelen specifiek voor infectieziekten te bespreken.