Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Ongeacht de grootte van uw onderneming kunnen de medische-apparatuurtests, certificaties, audits en trainingen van SGS u helpen op de juiste manier om te gaan met de complexe internationale regelgeving voor medische apparatuur, zodat u uw producten sneller en met volledige naleving van alle regels en normen op de markt kunt brengen. 

Als grootste onderneming op het gebied van inspectie, controle, testservices en certificeringen ter wereld bieden wij onze clientèle een uniek, deskundig en wereldomspannend netwerk van vestigingen, laboratoria en experts op het gebied van medische apparatuur. Wij zijn actief in meer dan 35 landen en bieden internationale en lokale oplossingen voor al uw controle-, test- en trainingsbehoeften. Wij verzorgen praktisch iedere internationale goedkeuring die u nodig hebt, nu en in de toekomst.

Certificering: ISO 9001, ISO 13485, EG Richtlijn 93/42/EEC (MDD), EG Richtlijn 98/79/EEC(IVDD), CMDCAS (Canada), PMD Act (Japan), INMETRO (Brazilië), FDA Accredited Persons Program, Good Distribution Practice, met aanvullende goedkeuringen voor Taiwan, Hongkong, Australië, Korea, Saoedi -Arabië en andere landen.

Testen van medische elektrische apparatuur: Productveiligheids- en EMC-tests voor de volledige IEC/EN 60601- en IEC/EN 61010-reeks met CB-, NRTL- goedkeuring en accreditering volgens ISO 17025.

Microbiologische en chemische testsSteriliteit, biocompatibiliteit, bioanalytisch.

Overige tests: Draadloos/telegeneeskunde. Accu, RoHS 2, verpakkingen.

Training: QMS/auditing, interne auditing, internationale regelgeving, sterilisatieprocessen, risicomanagement, productveiligheid/EMC met openbare en interne curussen.

Auditing: Leveranciersaudits, gap-analyseaudits, farmaceutische GMP-audits.

Laat SGS uw toegang tot internationale markten vergemakkelijken en uw leveringsketen en risicomanagement ondersteunen. 

Hulp nodig?

Kies bij het invullen van ons aanvraagformulier Industrie>Levenswetenschappen en begin het vak 'Hoe kan SGS helpen' met de woorden 'Medische apparatuur' zodat van een spoedig antwoord van onze experts verzekerd bent.