Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Deze training voorziet de deelnemer van een kwaliteitssysteem voor opslagplaatsen en distributieprocessen voor medicijnen.

GDP toont aan dat organisaties belang hechten aan kwaliteit in elk aspect van de service voor hun klanten en voor de farmaceutische industrie.

De GDP-training verschaft de deelnemer een introductie in de Good Distribution Practices (GDP) voor de farmaceutische industrie en de rol die de GDP speelt in het garanderen van de veiligheid van farmaceutische producten tijdens transport of opslag. Overeenstemming met de GDP-vereisten bewijst dat organisaties in staat zijn producten van goede kwaliteit te leveren, zoals beoogd door de farmaceutische fabrikant. Hierdoor is de organisatie een essentieel onderdeel van de productieketen van de gezondheidszorg.

De wettelijke voorschriften van de GDP hebben een grote invloed op de fabricage van farmaceutische producten. Deze training biedt de deelnemer de mogelijkheid de GDP-richtlijnen te bespreken en relevante ervaringen voor de bedrijfstak geneesmiddelenproductie te delen met collega's en industriedeskundigen.

De training behandelt de farmaceutische productieketen van medicijnen bedoeld voor mensen, van de producenten van de ruwe materialen tot de fabricage van het voltooide product. De training richt zich vooral op opslagplaatsen en distributieprocessen.

De onderwerpen die behandeld worden tijdens de training zijn onder andere:

  • Temperatuurbewaking en logistiekregeling
  • Koelketenbeheer
  • Ompakken, herlabelen en beheer van klinisch testmateriaal
  • Kwaliteitsbeheersysteem, risicobeoordeling, veelvoorkomende problemen

Aan het einde van de training kunnen de deelnemers:

  • Begrijpen hoe hun bijdrage in het kwaliteitskader van een organisatie past
  • Aangeven hoe verschillende afdelingen als één geheel functioneren en hoe ze gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor kwaliteit, veiligheid en een goede werking van de farmaceutische producten
  • De reden voor het naleven van de regels van Good Manufacturing Practises (GMP) / Good Distribution Practices (GDP) begrijpen en een positieve houding tegenover GDP in het bijzonder ontwikkelen

De training omvat zowel lezingen als praktische oefeningen.

Neem nu contact op met SGS voor meer informatie over Good Distribution Practices-training.