Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Doordat energiekosten de laatste jaren enorm gestegen zijn en er veel belang wordt gehecht aan de klimaatverandering, is energie efficiëntie essentieel geworden. Het energie efficiënt maken van organisaties wordt gezien als een nog grotendeels onbenutte oplossing voor de aanpak van opwarming van de aarde, energiezekerheid en uitputting van fossiele brandstoffen. Organisaties die energie verspillen, doordat hun processen ondoordacht zijn en hun managementsysteem niet toereikend is, gooien niet alleen maar geld weg, maar zijn ook vervuilend, hoofdzakelijk omdat zij hogere CO2-emissies hebben. Daarnaast willen consumenten steeds vaker zekerheid van organisaties, dat ze verantwoord met het milieu omgaan en dat ze aan kunnen tonen dat ze energie efficient zijn. Voldoen aan deze verwachtingen, biedt hen de mogelijkheid om zich te onderscheiden van de concurrentie en aan hun bestaande en potentiële klanten te laten zien dat zij belang hechten aan effectieve energie- en milieu managementsystemen.

ISO 50001 certificatie

ISO 50001 specificeert eisen voor uw organisatie om een Energy Management Systeem op te zetten, te implementeren, te onderhouden en te verbeteren. Deze nieuwe norm biedt een internationaal kader om ondersteuning te geven bij het beheren van de energievoorziening.
ISO 50001 is van toepassing op alle aspecten die te maken hebben met energieverbruik en die gemeten en beïnvloed kunnen worden.

De voordelen voor uw organisatie

ISO 50001 maakt het voor uw organisatie mogelijk om systemen en processen te implementeren, welke nodig zijn om uw energieprestaties inclusief energie-efficiëntie, verbruik, consumptie en intensiteit te verbeteren. Implementatie van deze norm leidt door middel van het systematisch beheer van energie, tot vermindering van de energiekosten, de uitstoot van broeikasgassen en andere milieueffecten.

Conformiteit met deze norm toont aan dat uw organisatie een duurzaam energie managementsysteem heeft geïmplementeerd, een baseline van het energieverbruik heeft opgemaakt en waarde hecht aan continue verbetering van de energie intensiteit.
SGS S&SC verzorgt zowel trainingen als certificatie op het gebeid van ISO 50001. Wanneer u hierin interesse heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze salesafdeling via be.ssc.sales@sgs.com of telnr: 03/545 48 48.