Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content
Er zijn steeds meer gebouwen met airco’s en die verbruiken veel energie. Om het energieverbruik te beperken, het rendement te verhogen en de uitstoot aan broeikasgassen te verminderen is het belangrijk dat de airconditioningsystemen goed afgesteld en gekeurd zijn. Airconditioningsystemen met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW die gebruikt worden voor comfortkoeling moeten regelmatig energetisch gekeurd worden.

Sinds 2 januari 2016 mag de keuring enkel nog gebeuren door een erkende airco-energiedeskundige.

De exploitant van een airco-installatie voor comfortkoeling met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW is verplicht om die regelmatig energetisch te laten keuren door een erkende airco-energiedeskundige. In Vlaanderen zijn er naar schatting 160.000 gebouwen waarvan de airco periodiek gekeurd moet worden door een erkende airco-energiedeskundige.

SGS Belgium NV (divisie EHS) werd erkend als airco-energiedeskundige en beschikt over de nodige expertise om deze keuringen professioneel uit te voeren.

Bekijk ook de publireportage van LNE.