Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Eind juni organiseerde FEBEM-FEGE haar gelijknamige awards op de kunstsite van Verbeke Foundation in Oost-Vlaanderen. FEBEM-FEGE heet sinds kort GO4CYCLE, en brengt bedrijven samen die investeren in circulaire economie (of kringloopeconomie - het optimaal inzetten van reststoffen).

Verdeeld over vier categorieën beoordeelde een onafhankelijke jury uiteenlopende projecten. In de categorie ‘Beste Veiligheidsproject’ kwam SGS met een innovatief EWACS-project als winnaar uit de bus. Marc Van Ryckeghem, Business Manager EHS, nam de trofee in ontvangst.

Het winnende project: EWACS automatisch schuimblussysteem
SGS Emergency, Waste and Chemical Services (EWACS) huist een unieke expertise in het beheren van gevaarlijk afval. Begin 2015 ontwikkelde het EWACS-team een automatische schuimblusinstallatie voor haar afvalstoffenmagazijn. Het systeem blinkt vooral uit in snelheid: de installatie is in staat om het volledige opslagmagazijn binnen de drie minuten te bedekken met een laag schuim van twee meter. Voor een sector met hoog risicogehalte betekent dit een zeer waardevolle innovatie, aangezien de kans op branden aanzienlijk wordt verkleind.

Een overzicht van de overige winnaars:

  • Beste Innovatie/Milieuproject – grote ondernemingen: SUEZ (High5, een nieuwe installatie voor de sortering en recyclage van glas)
  • Beste Innovatie/Milieuproject – kmo’s: Rursus (geperste blokken voor paletten, op basis van houtsnippers van 100 % post-consumer afvalhout)
  • Beste Sociaal initiatief: Indaver (Kiosk - een digitale thuis voor chauffeurs en operatoren)