Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

SGS is door RecyTyre aangesteld om onafhankelijk onderzoek naar rubbergranulaten op kunstgrasvelden uit te voeren in België. Eigenaren van kunstgrasvelden, zoals gemeentes, sportverenigingen en stichtingen voor het beheer van sportaccommodaties kunnen zich aanmelden voor een kosteloos onderzoek. Hiermee krijgt men inzicht in de samenstelling van het rubbergranulaat en het toont de gehaltes van de aanwezige stoffen.

Aanleiding

Sinds de uitzending ‘Gevaarlijk spel’ van het Nederlandse tv-programma Zembla is er veel discussie ontstaan over sporten op kunstgrasvelden die werden ingestrooid met rubbergranulaat. Sportverenigingen met kunstgrasvelden zitten daarom met veel vragen.

Onderzoek en begeleiding door SGS

SGS is als internationaal, onafhankelijk en gespecialiseerd instituut aangesteld voor de monsterneming en analyse van de rubbergranulaten en rapportage van de resultaten. Het onderzoek zal inzicht geven in de samenstelling van het rubbergranulaat en toont de gehaltes van de aanwezige stoffen.

Aanmelden voor het onderzoek

Elke gemeente, sportvereniging of stichting voor het beheer van een sportaccommodatie kan zich aanmelden voor dit onderzoek. Aanmelden voor het onderzoek kan via deze link.