Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Knaagdieren zijn ongewenste gasten die uw werkzaamheden én imago kunnen verstoren. Ons aanbod ongediertebeheersing biedt zowel preventieve als curatieve oplossingen binnen de lijnen van het (inter)nationaal wetgevend kader rond dierenwelzijn. Sinds begin dit jaar legt een Waalse wetswijziging een verbod op het gebruik van lijmplaten tegen knaagdieren. Als partner in biorisicobeheersing informeren we u graag over de gevolgen voor onze dienstverlening.

Lijmplaten sinds kort verboden in Wallonië

 Sinds 1 januari 2019 is het gebruik van lijmplaten als behandeling tegen knaagdieren niet langer toegestaan in Wallonië. De nieuwe wetgeving is opgenomen in de 'Code Wallon du Bien-être Animal', een herziening van de Waalse wet rond dierenwelzijn uit 1986. Het verbod geldt zowel voor consumenten als de professionele markt. In Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het gebruik van lijmplaten op heden wel nog toegelaten.  

Partner in ongediertebeheersing

Deze nieuwe wetgeving daagt ons uit om ongediertebeheersing in Wallonië anders te benaderen. Omwille van onze expertise in Nederland - waar het gebruik van lijmplaten al meer dan 15 jaar niet meer toegestaan is - hebben we een brede ervaring met andere niet-toxische oplossingen om ongewenste knaagdieren effectief te monitoren én te weren. Bij elke aanpak kiezen we voor een oplossing en implementatie in nauw overleg met de klant, volledig afgestemd op de noden van uw organisatie. 

Meer informatie

Mail: sanitec@sgs.com 
Tel: +32 3 570 97 65