Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De Belgische Automotive sector is weer terug op het niveau van voor de crisis en de innovaties zijn in volle gang. Inmiddels zijn er meer dan 85.000 mensen werkzaam binnen de sector, verspreid over meer dan 300 bedrijven met de meest uiteenlopende expertises. Daarmee is de Automotive sector van groot belang voor de Belgische economie en wereldwijd één van de belangrijkste spelers op het gebied van bijvoorbeeld auto-assemblage.

De huidige snelheid en ontwikkelingen binnen de branche vragen om een onafhankelijke (kennis)partner die zowel op lokaal als wereldwijd niveau ingeschakeld kan worden. SGS Automotive biedt verschillende diensten aan die bijdragen aan de veiligheid, kwaliteit en compliance om de Automotive sector op vooruitstrevend niveau te houden. 

In de havens van Zeebrugge (grootste autohaven ter wereld), Antwerpen en Vlissingen inspecteert SGS Automotive nieuwe voertuigen op transportschade. Daarnaast worden tweedehands voertuigen op gebruiksschade gecontroleerd (tussentijds en einde contract). SGS Automotive levert tevens certificeringen voor - door het merk (invoerder) - goedgekeurde occasies. Dit is het gevolg van een technische en proces-audit.

Naast deze dienst biedt SGS Automotive ook Retail diensten (audits) aan voor bijvoorbeeld invoerders, concessiehouders, garages en bandencentrales. Wij controleren de conformiteit van:

  • Standaarden (is het verkooppunt in lijn met de merkstandaard?)
  • Processen (is het garantie-proces correct toegepast?) 
  • Sales/Bonus-systeem (volledigheid en correctheid van verkoop dossiers?)
  • Gefinancierde voertuigen (via stock audits controleren op aanwezigheid).

In het Automotive portfolio zitten ook operationele & management services, zoals bijvoorbeeld “General Data Protection Regulation (GDPR) Technical Assistance”. SGS heeft namelijk een GDPR-tool ontwikkeld die bedrijven helpt om aan deze nieuwe Europese privacyrichtlijnen te voldoen.

Tenslotte biedt SGS Automotive “Green Card” gespecialiseerde assistentie in claims management, voornamelijk gerelateerd aan voertuigschades voortkomende uit verkeersongevallen in België en buitenland en dit voor rekening van (buitenlandse) autoverzekeraars. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over de diensten van SGS Automotive ? Neem gerust contact op met Rob Nuyts via bnl.transportation.admin@sgs.com.