Contact

Nieuws

Type
Datum
55 resultaten

SGS Benelux reikt eerste MDR-certificaat uit aan Serrix

Fabrikanten van medische hulpmiddelen hebben tot mei 2024 de tijd om met MDR-certificatie toegang tot de Europese markt te behouden.

Meer lezen
Samplifly Michel Wiegandt

Baanbrekend project: Transport van (petro)chemische analysestalen via drones

SGS, ADLC en BASF Antwerpen slaan de handen in elkaar om (petro)chemische analysestalen per drone te transporteren in de haven van Antwerpen.
Meer lezen
Asbestos Removal in Progress

Belangrijke Wijzigingen Asbestwetgeving

Een laboratorium, zoals SGS, moet voortaan expliciet worden aangesteld door de werkgever die opdracht geeft tot asbestverwijderingswerken.
Meer lezen
Cybersecurity visual

TEST News for Netherlands and Belgium

TEST News for Netherlands and Belgium
Meer lezen

Webinar de Invoering van het asbestattest

"De invoering van het asbestattest" was de titel van het webinar dat we onlangs hielden. In dit -drukbezochte – online event namen we de asbestprofessional mee door de ins en outs van het nieuwe asbestattest dat op 23 november van kracht wordt. Bij verkoop of overdracht van een woning of gebouw van voor 2001 moet de eigenaar dan verplicht een asbestattest overleggen.
Meer lezen
Bridge Under Construction

BouwQ en SGS starten samenwerking op het gebied van bouwinspecties

Bouwinspectiebureau BouwQ en SGS hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de Belgische markt op het gebied van bouwinspecties.
Meer lezen
main feature electric car charging

Wettelijke controle van Laadpalen voor elektrische voertuigen

Wist u dat batterijen van elektrische auto’s vlam kunnen vatten als laadpalen niet goed geïnstalleerd zijn? Om de bestuurder en de omgeving veilig te houden zijn wettelijke controles verplicht. We vertellen u er graag meer over.
Meer lezen
Environmental Testing

PFASafe - Next level analysis: uniek totaalconcept voor pfas-onderzoek

PFAS houden de gemoederen flink bezig. Steeds meer partijen willen snel een zo volledig mogelijk beeld van de aanwezigheid van deze forever chemicals in een product, in de bodem, in de lucht en/of in water. SGS ontwikkelde daarom een nieuw uniek totaalconcept voor PFAS-onderzoek: PFASafe – Next level analysis.

Meer lezen
main feature SGS tank and containers

Voldoen uw koelgassen aan de standaarden?

Koelgassen worden gebruikt om systemen te koelen door de warmte te transporteren en af te voeren. In ons dagelijks leven hebben we veel te maken met koelgassen. Bijvoorbeeld bij uw koelkast, airco, koelcontainers voor transport(reefers) of blussystemen. Het is belangrijk om te weten of deze koelgassen kwalitatief goed zijn middels koelgasanalyses. We vertellen u hier graag meer over.
Meer lezen
std drone pipeline

Innovatieve samenwerking tussen SGS en SkyeBase voor industriële drone inspecties

SGS Belgium en Skyebase hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor het ontwikkelen van een Intelligent Asset Inspectie Platform voor Ship-To-Shore (STS) havenkranen en het uitvoeren van industriële drone inspecties. Door dataverzameling via camera’s en drones te combineren met data-analyse via artificiële intelligentie, worden industriële bedrijven op weg gezet naar een (kosten)efficiënte, veilige en duurzame werkwijze.
Meer lezen
...

Waar bent u naar op zoek?