Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

AC Materials, Declercq Stortbeton en Van Akelyen bouwmaterialen hebben de eerste Belgische CSC-certificaten mogen ontvangen voor hun verantwoorde productie van beton en grondstoffen. De uitreiking vond 13 september plaats op de MATEXPO ter gelegenheid van een seminarie georganiseerd door FEDBETON en FABA. SGS heeft als onafhankelijke certificatie-instelling de audits verzorgd en de certificaten geleverd.

Eerste Belgische betoncentrales behalen het CSC-certificaat

Het CSC-certificaat is het eerste wereldwijde keurmerk waarmee een duurzame productiemethode van beton, cement en granulaten wordt aangetoond. Het certificatiesysteem werd opgesteld door het Concrete Sustainability Council (CSC) en kent een internationale draagkracht. Als medeoprichter van het CSC biedt SGS CSC-certificering voor de verantwoorde herkomst van beton en cement.

Voordelen van certificering

De beoordelingscriteria voor CSC-certificering zijn aangepast aan lokale wetgeving en diverse nationale initiatieven in de bouw. Met het CSC-certificaat beschikt u over diverse voordelen: 

  • Gecertificeerde organisaties voldoen aan de laatste normen voor duurzaam beton;
  • Bedrijven die gecertificeerde organisaties inzetten, ontvangen credits voor BREEAM-certificatie, waarmee u meer kans maakt bij aanbestedingen; 
  • U versterkt uw positie in de markt ten opzichte van concurrenten, aangezien u aan kunt tonen dat u op verantwoorde wijze betonproducten produceert;
  • Inzicht in de verbetermogelijkheden tot duurzaam en verantwoord produceren.

 

Over het CSC

Het Concrete Sustainability Council is een onafhankelijke internationale organisatie, gegroeid uit een gemeenschappelijk initiatief van het Cement Sustainability Initiative (van het World Business Council for Sustainable Development) en de granulaten-, beton- en cementindustrie. Gedragen door een platform met vele internationale stakeholders is het CSC-certificatiesysteem dan ook een uiterst relevant keurmerk voor betonproducenten over heel de wereld.

Waarom kiezen voor CSC-certificering bij SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Onze lokale expertise in (bouw)materialen, (bouw)processen en schadebeoordeling van constructies wordt gedragen door een internationaal kennisnetwerk van meer dan 2.400 kantoren en laboratoria. We zijn koploper in thema’s als beton, milieu en duurzaamheid. Onze experts hebben kennis van onder meer het Koninklijk Besluit milieuboodschappen, levenscyclusanalyses, recycling van bouwmaterialen, toepassingen voor afvalstromen, secundaire materialen, het VLAREMA en circulair bouwen.

Meer informatie

Neem nog vandaag contact op voor meer informatie over CSC-certificering via 0031 88 214 51 33 of stuur een e-mail naar jeroen.pos@sgs.com.