Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

De aanwezigheid van PFAS en de gevolgen van PFAS-componenten in het milieu is de afgelopen periode een veelbesproken onderwerp. Wereldwijd wordt deze bewustheid steeds groter. PFAS (Per- en PolyFluorAlkyl Stoffen) is een groep van meer dan 6000 chemische stoffen. Deze stoffen worden al tientallen jaren in verschillende producten gebruikt, zoals blusschuim. Daardoor zijn deze stoffen in het milieu terechtgekomen en bevinden zich nu onder andere in bodem-, grond- en oppervlaktewater.

AFFF 
PFOS/PFOA zijn inmiddels verboden, maar dit betekent niet dat er geen PFAS-componenten in producten worden gebruikt. We zien dat AFFF nog steeds PFAS-componenten bevat. De verontreiniging van de bodem en het grondwater is daardoor nog steeds gaande. AFFF staat voor Aqueous Film Forming Foam, een schuimvormend middel dat wordt toegevoegd aan bluswater. Het vormt een sterke schuim en is hierdoor geschikt voor het blussen van vloeistofbranden. Naast het schuim vormt het ook een dunne PFAS(fluor) film op de brandende vloeistof, zodat deze zal uitdoven. 

Zekerheid over uw brandblussystemen?
Er bestaat maar één manier om zekerheid te krijgen over de aanwezigheid van PFAS in brandblussystemen/sprinklers en dat is het laten analyseren van uw product(en). Wij helpen u graag bij een algehele analytische controle van uw AFFF-toepassingen. Onze rapporten zijn daarnaast een waardevol instrument om aan te tonen dat u milieutechnisch verantwoord opereert. Compleet geaccrediteerd op lokaal en internationaal niveau is SGS erkend als een wereldleider in laboratoriumanalyses. Naast deze analyse ondersteunen wij u uiteraard ook graag bij andere analyses.

Meer informatie?
Neem gerust contact op voor meer informatie. Dit kan per e-mail of bel naar +32 3 545 85 84.