Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Slopen is een essentieel onderdeel van de duurzame ontwikkeling van bedrijven en/of gebieden. Het heeft een positieve invloed op de drie peilers: ‘People, Planet en Prosperity’. SGS draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. We kijken er dan ook naar uit om samen met u uw sloopproject niet te zien als een einde, maar als een nieuw begin en een nieuwe stap naar een duurzame wereld.

People, Planet & Prosperity
Onmisbaar in het sloopproces is het sloopopvolgingsplan, dat in Vlaanderen integraal deel dient uit te maken van de omgevingsvergunningsaanvraag, mits bepaalde te slopen bouwvolumes overschreden worden. Een sloopopvolgingsplan van hoge kwaliteit zorgt bovendien voor de nodige gemoedsrust bij elk van de betrokkenen (bouwheer, architecten, aannemers, grondrecyclagecentra en dergelijke).

Het heeft een positieve invloed op:

 • Veiligheid (People):
  • De veiligheid van alle betrokken personen wordt gewaarborgd.
 • Milieu-impact (Planet):
  • Materiaalstromen worden in goede banen geleid.
  • De kwaliteit van gerecycleerde producten wordt gegarandeerd, hergebruik geoptimaliseerd en de circulaire economie gestimuleerd.
 • Kosten (Prosperity):
  • Bestekken en prijsvoorstellen kunnen aan de hand van onafhankelijke informatie opgesteld en geëvalueerd worden.
  • Realistische planningen worden opgesteld.

Voor SGS zijn kwaliteit en uw gemoedsrust het allerhoogste goed, zoals vervat in onze karakteristieke tagline “When you need to be sure”. Wij bieden u graag dezelfde zekerheid omtrent het sloopopvolgingsplan, die u van ons al meer dan 140 jaar gewend bent in onze dienstverlening. 

Ons engagement op vlak van duurzaamheid en kwaliteit, vertaalt zich in Vlaanderen in onze erkenning als Tracimat-sloopdeskundige.

Asbestdienstverlening
Een belangrijk onderdeel van elk sloopopvolgingsplan is asbest, gezien de enorm schadelijke impact ervan op de gezondheid. Met onze asbestdienstverlening leveren we al meer dan twee decennia dezelfde kenmerkende SGS-kwaliteit, ook in latere fases van uw sloopproject of in de dagelijkse werking van uw firma:

 • Niet-destructieve asbestinventarisatie in kader van de Codex Welzijn op het Werk inclusief beheersprogramma. Dit zowel voor de basis/eerste asbestinventaris als voor de verplichte jaarlijkse opvolging.
 • Destructieve asbestinventarisatie in het kader van sloopprojecten.
 • Identificatie van asbest in (bouw-)materialen als erkend laboratorium door de FOD WASO.
 • Meten van asbestvezelconcentratie in lucht als erkend laboratorium door de FOD WASO.
 • Supervisie van asbestverwijderingswerken.
 • Uitvoeren van controle en inspecties na verwijdering.
 • Uitgave van vrijgavecertificaten.

Meer weten?
Contacteer ons vrijblijvend per mail en we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen.