Contact

Waar bent u naar op zoek?

Onderzoeksmethode fugitieve emissie SGS: als eerste én enige in België erkend

July 27, 2020
onderzoeksmethode fugitieve emissie

Voor het onderzoek naar lekverliezen bij industriële apparatuur gebruikt SGS onder meer de infraroodmethode GasFind-IR (ook wel Optical Gas Imaging). Deze methode maakt in de nieuwste versie van Vlarem II integraal deel uit van lekdetectieprogramma’s voor het beheersen van fugitieve emissies van vluchtige organische stoffen. SGS heeft als eerste, en tot nu toe enige, de VLAREL-erkenning voor het gebruik van deze methode ontvangen.

Fugitieve emissie onder controle 
Het lekken van gassen in de atmosfeer kan veiligheidsrisico’s voor mens en milieu met zich mee brengen. Door middel van een filter in de GasFind-IR-camera wordt een gaswolk visueel waargenomen en daarmee het lek opgespoord. Sinds 2017 is het ook verplicht om bovengrondse opslagtanks die voldoen aan de Vlarem II-criteria met de GasFind-IR-methode te controleren op gaslekken. Samen met SGS krijgt u fugitieve emissies onder controle.

Infraroodmethode verplicht
Momenteel is steekproefsgewijs meten aan de hand van de draagbare FID/PID-methode nog voldoende, maar daar komt verandering in. Voortaan moet de gehele installatie afwisselend met draagbare FID/PID en IR gescreend worden, uitgezonderd installaties die in aanmerking komen voor het ‘light-programma’. De eerste volledige controle van reeds bestaande LDAR-plichtige installaties moet volgens de nieuwe wetgeving afgerond zijn op 30-11-2021. Voor installaties in bedrijf na 30-11-2019 geldt als termijn 24 maanden na de opstart. 

Duizenden lekbronnen
Een fabriek of installatie heeft honderden tot wel duizenden potentiële lekbronnen. Het beheer van lekdetectie is daardoor een enorme onderneming. De afdeling Lekdetectie- en Reparatie (LDAR) van SGS kan dit belangrijke project voor u uitvoeren, waardoor u aan de wettelijke eisen blijft voldoen. Daarnaast waarborgt u de veiligheid van uw medewerkers én de omgeving.

Meer informatie
Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Verwante nieuws

Asbestos Removal in Progress
Business nieuwsMarch 23, 2023

Belangrijke Wijzigingen Asbestwetgeving

Een laboratorium, zoals SGS, moet voortaan expliciet worden aangesteld door de werkgever die opdracht geeft tot asbestverwijderingswerken.
std business people walking in office
Business nieuwsAugust 09, 2021

Terug naar de werkvloer: Is de ventilatie in uw organisatie op orde?

Het is van groot belang om de verspreiding van COVID-19 op de werkvloer tegen te gaan. Een van de meest doeltreffende maatregelen hier is ventilatie. Onderzoek van SGS wijst uit hoeveel collega’s tegelijk aanwezig mogen zijn en of u voldoende ventileert.
std aerial view of green landscape
Business nieuwsJuly 22, 2021

PFAS-onderzoek door SGS: Jarenlange ervaring biedt meer mogelijkheden

Al een hele tijd beheerst PFAS de gemoederen in Vlaanderen. Deze chemische stoffen worden gebruikt in verschillende toepassingen omdat ze onder meer brandwerend, vuil- en waterafstotend zijn. Op steeds meer plekken worden deze chemische stoffen ontdekt, met een potentieel risico voor mens, milieu en dier. Of het nou gaat om bodem, water, omgevingslucht, consumentenproduct of voeding: SGS onderzoekt of uw product een van de chemische PFAS-stoffen bevat.
Main Feature Worker using a computer in a lab 684px
OndernemingsnieuwsApril 14, 2021

SYNLAB Analytics & Services wordt SGS Analytics

Met veel genoegen kondigt SGS aan dat SYNLAB Analytics & Services vanaf nu bekend zal staan onder de naam SGS Analytics, na onze overname van het toonaangevende Europese bedrijf op het gebied van milieuanalyses, analyses van levensmiddelen & diervoeders, analyses van producten voor de bio/farmaceutische sector en tribologiediensten.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV - Environmental Services

, 2030,

Antwerp, België