Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Mercedes-Benz Certified beheert binnen Mercedes-Benz België de verkoop van alle gecertificeerde tweedehands voertuigen. Het netwerk van die voertuigen bestaat uit 45 dealers, gespreid over België en Luxemburg.

Het kwaliteitslabel “Certified”, voorheen gekend als Nearly New Car (NNC), garandeert de consument dat deze selectie van jonge tweedehands voertuigen één voor één Mercedes’ strenge kwaliteitscontrole heeft doorstaan.
Dergelijke certificering kan een koper meer gemoedsrust bieden bij de aankoop van een tweedehands wagen. 
Om die kwaliteitsgarantie hard te maken werd SGS als derde partij ingeschakeld om audits bij de concessiehouders uit te voeren.

Wat houdt de SGS audit precies in?

  • Elke concessiehouder wordt jaarlijks bezocht. Tijdens het bezoek inspecteert de SGS auditor fysiek 2 willekeurig geselecteerde voertuigen. Hij controleert onder meer de originele documenten, de historiek van het voertuig en de Car-Pass. Verder verifieert hij ook de technische checklist die bij het voertuig hoort. 
  • Daarnaast controleert de auditor of de concessiehouder voldoet aan de specifieke merk-standaarden, namelijk: is het label “Certified” voldoende zichtbaar buiten en binnen de showroom (zoals logo’s, totems, banners of vlaggen).
  • Volgen de dealers de voorgeschreven marketing richtlijnen? Samen met de dealerverantwoordelijke screent de auditor alle lokale (online) campagnes die tijdens een bepaalde periode werden gelanceerd.

De komende 2 jaar (2020-2021) mag SGS Belgium deze service voor MB Certified uitvoeren. SGS heeft op dit domein ondertussen een sterke reputatie uitgebouwd.  Ons team van automotive auditoren kan namelijk een ruime ervaring voorleggen in exact dezelfde service voor een gelijkaardig premium automerk.  Dit team wordt bovendien ondersteund door een efficiënte online rapporteringstool en een polyvalente backoffice. Deze samenwerking is voor beide bedrijven duidelijk een win-winsituatie.