Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Het CSC-keurmerk wint steeds meer terrein in België en ver daarbuiten. CCB Cementir Holding heeft onlangs het Concrete Sustainability Council (CSC)-certificaat op niveau zilver mogen ontvangen voor cement voor hun locatie in Gaurain-Ramecroix. SGS heeft hierbij het proces van CCB beoordeeld.

CCB locatie Gaurain-Ramecroix

Het CSC-certificaat draagt bij aan de ambitieuze, duurzame doelstellingen van CCB. Strategisch, Commercieel en Business Development Directeur Alessandro Perrone van CCB: “Deze beoordeling is een belangrijke mijlpaal in onze evolutiestrategie voor duurzaamheid en past binnen onze reis richting ambitieuze, groene doelstellingen. Wij zetten ons in de uitdagingen van klimaatverandering aan te gaan en om waarde te blijven bieden aan onze klanten".

Wat is CSC-certificering?

Het CSC-certificaat is het eerste wereldwijde keurmerk, opgesteld door het Concrete Sustainability Council (CSC), waarmee een duurzame productiemethode van beton, cement en granulaten wordt aangetoond. Bedrijven met het certificaat voldoen aan de strenge economische, maatschappelijke en milieuvriendelijke eisen alsook aan de eisen inzake de herkomst van de grondstoffen en de productiewijze.

Voordelen van certificering

De beoordelingscriteria voor CSC-certificering zijn aangepast aan lokale wetgeving en diverse nationale initiatieven in de bouw. Met het CSC-certificaat beschikt een organisatie over diverse voordelen:

  • Gecertificeerde organisaties voldoen aan de laatste normen voor duurzaam beton;
  • Bedrijven die gecertificeerde organisaties inzetten, ontvangen credits voor BREEAM-certificatie, waarmee u meer kans maakt bij aanbestedingen;
  • U versterkt uw positie in de markt ten opzichte van concurrenten, aangezien u aan kunt tonen dat u op verantwoorde wijze betonproducten produceert;
  • Inzicht in de verbetermogelijkheden tot duurzame en verantwoorde productie.

Waarom SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Onze lokale expertise in (bouw)materialen, (bouw)processen en schadebeoordeling van constructies wordt gedragen door een internationaal kennisnetwerk van meer dan 2.600 kantoren en laboratoria. We zijn koploper in thema’s als beton, milieu en duurzaamheid. Onze experts hebben kennis van onder meer het Koninklijk Besluit milieuboodschappen, levenscyclusanalyses, recycling van bouwmaterialen, toepassingen voor afvalstromen, secundaire materialen, het VLAREMA en circulair bouwen.

Meer informatie

Neem nog vandaag contact op voor meer informatie over CSC-certificering via 0031 (0)88 214 - 51 33 of stuur een e-mail naar jeroen.pos@sgs.com.