Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Wij zijn strategisch partner van BlueChem, de eerste incubator in België voor duurzame chemie. SGS zal de start-ups en scale-ups in BlueChem gespecialiseerd advies en ondersteuning bieden op het vlak van milieu, veiligheid en gezondheid. Op die manier kunnen de bedrijven in BlueChem de meest veilige en efficiënte werkmethodes en laboratoriumtechnieken toepassen, volledig in lijn met de wettelijke normen en voorschriften.

De veiligheid bevorderen, mogelijke risico’s reduceren en startende bedrijven helpen om de steeds complexere regelgeving correct toe te passen. Met die gezamenlijke ambitie hebben wij een samenwerkingsakkoord met chemie-incubator BlueChem ondertekend. 

Hiermee biedt BlueChem een veelzijdige service op maat. Jonge ondernemers in de chemie-incubator kunnen rekenen op gespecialiseerde dienstverlening op het vlak van financiering, innovatie, juridisch advies, data analytics en business development. Het nieuwe partnerschap met SGS Belgium voegt daar nu ook een belangrijk veiligheidsaspect aan toe. Zo gaan innovatie, duurzaamheid en veiligheid in BlueChem hand in hand. 
 
Johan Pype, Managing Director SGS Benelux. ''Bij SGS geloven we dat duurzaamheid een belangrijke factor is voor de samenleving en dat ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen ook beter presteren. Wij zien in BlueChem een beloftevolle strategische partner met dezelfde ambities op het gebied van duurzame chemie. We zijn verheugd dat BlueChem zich ontwikkelt  in Antwerpen waar zowel de haven als de belangrijke chemiesector  ook voor SGS (inter)nationaal al veel jaren erg belangrijk en toonaangevend zijn. We kijken dan ook  ontzettend uit naar deze samenwerking in kernactiviteiten die ook voor ons essentieel zijn.''

Marc Van Ryckeghem, Business Manager “Environment, Health & Safety (EHS)” SGS Benelux. ''Dankzij haar ondernemerschap en permanente innovatie, is SGS, met haar aanbod van labo-, meet-  en studiediensten, een vaste en gewaardeerde EHS-dienstverlener met een sterke focus op deskundigheid en klantgerichtheid. SGS biedt enerzijds diensten aan inzake duurzaamheid, conformiteit met de wet - en regelgeving inzake milieu en veiligheid , en anderzijds diverse diensten die gericht zijn op de bodemkwaliteit, afval- en reststromen. Deze diensten sluiten dan ook naadloos aan bij de doelstellingen van BlueChem waardoor deze samenwerking zeer interessant is.''

Frank Beckx, voorzitter BlueChem en gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences. “Met dit partnerschap versterken we het uitgebreide servicepakket waarmee we de jonge en startende ondernemingen in BlueChem optimaal ondersteunen. De prioritaire aandacht voor maximale veiligheid en minimale milieu-impact is een typerend kenmerk van de chemiesector. Die veiligheidscultuur met strikte procedures en respect voor regels trekken we in samenwerking met SGS Belgium nu door naar BlueChem. Zo kan er in deze chemie-incubator in de meest veilige omstandigheden geëxperimenteerd en geïnnoveerd worden.”

Kijk voor meer informatie over BlueChem op: www.bluechem.be.