Contact

Waar bent u naar op zoek?

SGS Belgium wordt strategisch partner van chemie-incubator BlueChem

January 28, 2021
BlueChem SGS ondertekening strategisch partner 2

Wij zijn strategisch partner van BlueChem, de eerste incubator in België voor duurzame chemie. SGS zal de start-ups en scale-ups in BlueChem gespecialiseerd advies en ondersteuning bieden op het vlak van milieu, veiligheid en gezondheid. Op die manier kunnen de bedrijven in BlueChem de meest veilige en efficiënte werkmethodes en laboratoriumtechnieken toepassen, volledig in lijn met de wettelijke normen en voorschriften.

De veiligheid bevorderen, mogelijke risico’s reduceren en startende bedrijven helpen om de steeds complexere regelgeving correct toe te passen. Met die gezamenlijke ambitie hebben wij een samenwerkingsakkoord met chemie-incubator BlueChem ondertekend. 

Hiermee biedt BlueChem een veelzijdige service op maat. Jonge ondernemers in de chemie-incubator kunnen rekenen op gespecialiseerde dienstverlening op het vlak van financiering, innovatie, juridisch advies, data analytics en business development. Het nieuwe partnerschap met SGS Belgium voegt daar nu ook een belangrijk veiligheidsaspect aan toe. Zo gaan innovatie, duurzaamheid en veiligheid in BlueChem hand in hand. 
 
Johan Pype, Managing Director SGS Benelux. ''Bij SGS geloven we dat duurzaamheid een belangrijke factor is voor de samenleving en dat ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen ook beter presteren. Wij zien in BlueChem een beloftevolle strategische partner met dezelfde ambities op het gebied van duurzame chemie. We zijn verheugd dat BlueChem zich ontwikkelt  in Antwerpen waar zowel de haven als de belangrijke chemiesector  ook voor SGS (inter)nationaal al veel jaren erg belangrijk en toonaangevend zijn. We kijken dan ook  ontzettend uit naar deze samenwerking in kernactiviteiten die ook voor ons essentieel zijn.''

Marc Van Ryckeghem, Business Manager “Environment, Health & Safety (EHS)” SGS Benelux. ''Dankzij haar ondernemerschap en permanente innovatie, is SGS, met haar aanbod van labo-, meet-  en studiediensten, een vaste en gewaardeerde EHS-dienstverlener met een sterke focus op deskundigheid en klantgerichtheid. SGS biedt enerzijds diensten aan inzake duurzaamheid, conformiteit met de wet - en regelgeving inzake milieu en veiligheid , en anderzijds diverse diensten die gericht zijn op de bodemkwaliteit, afval- en reststromen. Deze diensten sluiten dan ook naadloos aan bij de doelstellingen van BlueChem waardoor deze samenwerking zeer interessant is.''

Frank Beckx, voorzitter BlueChem en gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences. “Met dit partnerschap versterken we het uitgebreide servicepakket waarmee we de jonge en startende ondernemingen in BlueChem optimaal ondersteunen. De prioritaire aandacht voor maximale veiligheid en minimale milieu-impact is een typerend kenmerk van de chemiesector. Die veiligheidscultuur met strikte procedures en respect voor regels trekken we in samenwerking met SGS Belgium nu door naar BlueChem. Zo kan er in deze chemie-incubator in de meest veilige omstandigheden geëxperimenteerd en geïnnoveerd worden.”

Kijk voor meer informatie over BlueChem op: www.bluechem.be.

Verwante nieuws

Asbestos Removal in Progress
Business nieuwsMarch 23, 2023

Belangrijke Wijzigingen Asbestwetgeving

Een laboratorium, zoals SGS, moet voortaan expliciet worden aangesteld door de werkgever die opdracht geeft tot asbestverwijderingswerken.
std business people walking in office
Business nieuwsAugust 09, 2021

Terug naar de werkvloer: Is de ventilatie in uw organisatie op orde?

Het is van groot belang om de verspreiding van COVID-19 op de werkvloer tegen te gaan. Een van de meest doeltreffende maatregelen hier is ventilatie. Onderzoek van SGS wijst uit hoeveel collega’s tegelijk aanwezig mogen zijn en of u voldoende ventileert.
std aerial view of green landscape
Business nieuwsJuly 22, 2021

PFAS-onderzoek door SGS: Jarenlange ervaring biedt meer mogelijkheden

Al een hele tijd beheerst PFAS de gemoederen in Vlaanderen. Deze chemische stoffen worden gebruikt in verschillende toepassingen omdat ze onder meer brandwerend, vuil- en waterafstotend zijn. Op steeds meer plekken worden deze chemische stoffen ontdekt, met een potentieel risico voor mens, milieu en dier. Of het nou gaat om bodem, water, omgevingslucht, consumentenproduct of voeding: SGS onderzoekt of uw product een van de chemische PFAS-stoffen bevat.
Main Feature Worker using a computer in a lab 684px
OndernemingsnieuwsApril 14, 2021

SYNLAB Analytics & Services wordt SGS Analytics

Met veel genoegen kondigt SGS aan dat SYNLAB Analytics & Services vanaf nu bekend zal staan onder de naam SGS Analytics, na onze overname van het toonaangevende Europese bedrijf op het gebied van milieuanalyses, analyses van levensmiddelen & diervoeders, analyses van producten voor de bio/farmaceutische sector en tribologiediensten.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Belgium NV

SGS House - Noorderlaan 87, (RPR Antwerpen BTW BE 0404.882.750),

, 2030,

Antwerp, België