Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

SGS is verheugd om de lancering van SGS Realize aan te kondigen, een nieuw programma dat bedrijven zal helpen een succesvolle voedselveiligheidscultuur te bereiken door het meten van de volwassenheid van de voedselveiligheidscultuur van uw organisatie en bruikbare informatie te leveren voor continue verbetering.

Realize: Winning Food Safety Culture

SGS Realize helpt bedrijven in de wereldwijde voedselketen om hun volwassenheidsniveaus voor voedselveiligheidscultuur te meten.

Dit zal hen helpen te voldoen aan de nieuwste vereisten van het Global Food Safety Initiative (GFSI) en tegelijkertijd waardevolle inzichten te verwerven over de betrokkenheid van medewerkers, wat uiteindelijk zal leiden tot minder voedselveiligheidsincidenten.

Waarom is voedselveiligheidscultuur belangrijk?

We leven in een steeds meer onderling verbonden, geglobaliseerde wereld – het beheer van voedselveiligheid is complexer dan ooit tevoren. Helaas vormt één enkele menselijke fout vaak de kern van veel voedselveiligheidsincidenten, wat vervolgens leidt tot terugroepacties en schijnbaar eindeloze verstoringen.
Daarom is het van cruciaal belang dat levensmiddelenbedrijven die betrokken zijn bij de wereldwijde voedselketen beschikken over een effectieve voedselveiligheidscultuur. Dit is waar ons SGS Realize-programma om de hoek komt kijken en ook uw organisatie kan helpen.

Door de volwassenheid van de voedselveiligheidscultuur te meten en continu te verbeteren, kunnen bedrijven gemotiveerde teams behouden en menselijke fouten minimaliseren.

Zowel Codex Alimentarius als GFSI hebben dit erkend en pleiten actief voor een voortdurende inzet voor voedselveiligheidscultuur.
Ons nieuwe SGS Realize-programma is speciaal ontworpen om aan deze vereisten te voldoen door een effectief middel te bieden om de volwassenheid van uw voedselveiligheidscultuur te meten en tevens bruikbare informatie te bieden die kan worden gebruikt om gerichte verbeteringen door te voeren.

Zoals Jeff McDonald, Executive Vice President bij SGS, het stelt: “De voedselveiligheidscultuur is nu een integraal onderdeel geworden van de bedrijfsvoering van een levensmiddelenbedrijf en vereist onder andere dat het senior management steeds het goede voorbeeld geeft. Of je nu het begin koestert of verfijnt, het meten van gedrag en attitudes is de sleutel tot het identificeren van verdere kansen om een winning cultuur te realiseren.”

Waar bestaat het Realize cultuurprogramma voor voedselveiligheid uit?

Het programma is een online assessment, ontwikkeld door voedselveiligheidsexperts en arbeidspsychologen, dat de voedselveiligheidscultuur meet.

SGS Realize-programma biedt drie verschillende serviceniveaus: Standard, Premium en Diamond, afhankelijk van de specifieke vereisten van het bedrijf – met de meer geavanceerde opties die extra maatwerk bieden, toegang tot multi-site analysedashboards en meer.

Belangrijk is dat de beoordelingsenquête in meer dan 25 talen is vertaald.

Opzet

De beoordeling is gebaseerd om het VEST- raamwerk:

  • Vision: Definieert de visie de gewenste voedselveiligheidscultuur?
  • Empowerment: Zijn medewerkers gemachtigd om deze visie te leveren?
  • Systems: Ondersteunen de bestaande systemen deze visie?
  • Trust: Geloven en vertrouwen medewerkers in deze visie?

Om meer te weten te komen bezoek SGS Realize.

Neem voor meer informatie contact met ons op.