Skip to Menu Skip to Search Contact Belgium Websites & talen Skip to Content

Bij grote projecten zoals de Oosterweelverbinding, wordt on-site en in een laboratorium veel materiaalkundig onderzoek uitgevoerd. Snelheid is hierbij cruciaal. Hierdoor hebben wij onze bestaande transportdienst verder uitgebreid naar de regio Antwerpen. Doel: het snel en efficiënt onderzoeken van stalen, zoals mortel, grout, beton en metaal.

Staal van grond

De komende tien jaar zal de verkeersinfrastructuur in Antwerpen een grondige metamorfose ondergaan als gevolg van de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding. Ondertunneling, overkapping en inbedding zijn de drie fundamentele ingrepen die de Ring van Antwerpen zullen hertekenen. Doel is niet alleen het sluitend maken van de ring, maar ook minder files, minder ongevallen en een betere leefkwaliteit voor de gehele Antwerpse regio.

De werkzaamheden vinden plaats in de achtertuin van ons Belgisch hoofdkantoor. Een mooie kans om onze diensten en mogelijkheden in Infrastructure en Construction kenbaar te maken. Nieuw daarbij is de uitbreiding van ons transportproces naar de regio Antwerpen om op snelle wijze stalen van bouwstoffen en -materialen te laten testen in ons materiaalkundig laboratorium. Dit betreft onder meer materialen zoals mortel, grout, beton en metalen. 

Staalname en snelle routing naar ons materiaalkundig laboratorium

Dankzij onze efficiënte routingmap zijn we in staat een transport te regelen op maat van de klant: vanuit bouwplaats naar ons materiaalkundig laboratorium. Het afhalen en vervoeren van pakketjes en stalen kunnen via een eenvoudige en uniforme manier als order bij ons geplaatst worden, waarbij de klant de mogelijkheid heeft uit een aantal keuzes:

  • SGS doet zelf de staalname en neemt de stalen mee naar het laboratorium;
  • SGS haalt de stalen op de bouwplaats;
  • Opdrachtgever levert de stalen aan in onze opslaghub te Antwerpen: een geconditioneerde inrichting die voldoet voor de eisen van betontesten.

In de komende periode zullen wij onze transportdiensten en opslaghubs verder uitbreiden in andere delen van België en Nederland. Zo proberen we onze klanten optimaal te ontzorgen.

Wanneer u vragen heeft over onze mogelijkheden, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Koen Seutin of bel 03 545 44 23.