Contact

Waar bent u naar op zoek?

Terug naar de werkvloer: Is de ventilatie in uw organisatie op orde?

August 09, 2021
Artikel ventilatie

Het is van groot belang om de verspreiding van COVID-19 op de werkvloer tegen te gaan. Een van de meest doeltreffende maatregelen hier is ventilatie. Onderzoek van SGS wijst uit hoeveel collega’s tegelijk aanwezig mogen zijn en of u voldoende ventileert.

Ventilatie-onderzoek
In gebouwen is voldoende luchtverversing (ventilatie) nodig. Dit verkleint verspreiding van ziekteverwekkers die luchtweginfecties veroorzaken, waaronder het coronavirus. Om te beoordelen of de ventilatie bij een normale bezetting in uw werkruimte volstaat is onderzoek nodig. 

 

 

SGS ondersteunt u met twee mogelijkheden: 

  • We berekenen het aantal personen dat permanent in de ruimte mag verblijven, zonder een overschrijding van de toelaatbare CO2-concentraties. Dit doen we op basis van het ventilatiedebiet bij mechanische ventilatie.
  • We voeren een CO2-meting uit, permanent of steekproefsgewijs.

Implementatieplan
Om voldoende ventilatie in uw gebouw te organiseren heeft de ‘Task force Ventilatie’ van het Coronacommissariaat een implementatieplan opgesteld voor korte termijn maatregelen. Wilt u zelf alvast aan de slag met de ventilatie in uw gebouw? Hieronder ziet u het schema:

Heldere rapportage & advies
Na afloop van het onderzoek ontvangt u op basis van bovenstaande metingen en berekeningen een heldere rapportage of de ventilatie in uw pand voldoende is bij een standaard bezetting. Op basis hiervan formuleren we waar nodig maatregelen die het risico op verspreiding van COVID-19 beperken. 

Meer informatie? 

SGS heeft ruime ervaring op het gebied van luchtonderzoek. Voor het beoordelen van de binnenluchtkwaliteit in uw organisatie maken we gebruik van innovatieve ideeën, zodat u de gezondheid van uw medewerkers zoveel mogelijk kunt waarborgen. Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie over het ventilatie-onderzoek? Neem telefonisch contact op met Celine Thoen via mail of telefonisch via +32 (0) 35 75 61 12.

Verwante nieuws

Asbestos Removal in Progress
Business nieuwsMarch 23, 2023

Belangrijke Wijzigingen Asbestwetgeving

Een laboratorium, zoals SGS, moet voortaan expliciet worden aangesteld door de werkgever die opdracht geeft tot asbestverwijderingswerken.
std aerial view of green landscape
Business nieuwsJuly 22, 2021

PFAS-onderzoek door SGS: Jarenlange ervaring biedt meer mogelijkheden

Al een hele tijd beheerst PFAS de gemoederen in Vlaanderen. Deze chemische stoffen worden gebruikt in verschillende toepassingen omdat ze onder meer brandwerend, vuil- en waterafstotend zijn. Op steeds meer plekken worden deze chemische stoffen ontdekt, met een potentieel risico voor mens, milieu en dier. Of het nou gaat om bodem, water, omgevingslucht, consumentenproduct of voeding: SGS onderzoekt of uw product een van de chemische PFAS-stoffen bevat.
Main Feature Worker using a computer in a lab 684px
OndernemingsnieuwsApril 14, 2021

SYNLAB Analytics & Services wordt SGS Analytics

Met veel genoegen kondigt SGS aan dat SYNLAB Analytics & Services vanaf nu bekend zal staan onder de naam SGS Analytics, na onze overname van het toonaangevende Europese bedrijf op het gebied van milieuanalyses, analyses van levensmiddelen & diervoeders, analyses van producten voor de bio/farmaceutische sector en tribologiediensten.
World Map Showing Connections 1600px
Plaatselijk ondernemingsnieuwsJanuary 28, 2021

SGS Belgium wordt strategisch partner van chemie-incubator BlueChem

Wij zijn strategisch partner van BlueChem, de eerste incubator in België voor duurzame chemie. SGS zal de start-ups en scale-ups in BlueChem gespecialiseerd advies en ondersteuning bieden op het vlak van milieu, veiligheid en gezondheid. Op die manier kunnen de bedrijven in BlueChem de meest veilige en efficiënte werkmethodes en laboratoriumtechnieken toepassen, volledig in lijn met de wettelijke normen en voorschriften.

Gerelateerde Nieuws